Trofeu Ciutat de Torrent. Este és el nom amb el qual ha sigut batejat el nou torneig estival que naix per iniciativa del consistori local amb la col·laboració del Club de Pilota de Torrent. No es tracta solament d’un esdeveniment esportiu; també és una cita solidària i una ferramenta per a donar difusió a l’esport dels valencians entre els veïns del municipi.

El trofeu vol ser un dels més importants de l’estiu. D’ací que en el cartell apareguen quatre equips superlatius per a la disputa de les dues semifinals i la corresponent final. Natalio, llegenda viva de la pilota i gran impulsor de la vaqueta a Torrent, donava ahir la seua benedicció en la presentació que va tindre lloc en el trinquet. «Els equips no poden ser millors. Tenim a les dues grans figures com Soro III i Puchol II que estan acompanyades per altres escaleters de primer nivell i pels millors mitgers i punters». Per cert, el mestre vaticina que el títol serà per a un trio. «Perquè en un trinquet tan exigent, una parella ho té molt mal contra tres de tanta qualitat», diu Natalio.

La primera semifinal es disputarà el dia 21. Per un costat s’anuncia a Miguel, Dani i Héctor II, un trio que és ciència pura, saviesa al màxim grau. I en la contra, la força i el poder de Marc, Javi i Carlos. Dos dies després, el dissabte 21, es portarà a terme el gran duel, la confrontació que més interés desperta entre els incondicionals del joc per dalt corda: Soro III contra Puchol II, que estaran acompanyants per referents dels mitjans. El número u tindrà al recentment proclamat campió de la Copa, Jesús, mentre que Félix ajudarà al de Vinalesa. La final es completarà el dijous 28. A l’espectacle esportiu cal afegir el vessant social del trofeu. Per un costat està la solidària. I és que la meitat de la recaptació anirà destinada a les associacions Adisto Torrent i Artic. La primera treballa en la integració dels discapacitats. I la segona es preocupa d’aconseguir la integració en la societat dels alcohòlics rehabilitats a més de fer tasques de prevenció, tractament i autoajuda en matèria de drogodependència.

A més, el Trofeu Ciutat de Torrent és una ferramenta per a promocionar i fomentar la pilota entre els veïns de la localitat, amb més de huitanta mil habitants. La presentació ja va ser un bon començament, amb tres dels màxims responsables del consistori implicats en donar a conéixer la cita, cas de l’alcalde Jesús Ros, el regidor Alfred Costa i la màxima responsable de l’àrea d’Esports i Joventut, Nadia Marín. «La pilota és part del nostre patrimoni i va a més en difusió i participació. A Torrent està tenint auge i volem donar-li l’espenta que es mereix», explicaven.