El trinquet de Massamagrell es va vestir ahir de gal·la per a acomiadar el XXVII Trofeu Tio Pena - Festes Fundacionals. El recinte fa fregar el ple en la victòria de Puchol II i Santi davant Marc, Félix i Héctor II pel resultat de 60-40.

Solament va faltar una miqueta d’emoció en el tanteig final perquè la cloenda haguera sigut perfecta. El públic, com sempre, va respondre. A més es va involucrar molt en el joc. I encara que els ‘Pucholfans’ guanyaven en nombre, les ovacions eren igual de sonores per als dos bàndols. Hi havia ganes de veure pilota de la bona; era un dia que tocava.

Els pilotaris també correspongueren. Els millors, com diu el marcador, van ser els guanyadors. Puchol II va ser un espectacle. El de Vinalesa ho va fer tot fàcil i estètic. Però la gran majoria dels rebots que passava a un pam de terra tenien una complicació màxima. A més tornaven amb força i dirigits, amb intenció de quinze. Eixes van ser les accions que el públic li va reconéixer amb més efusivitat. Però el ben cert és que l’escaleter va ser gran en totes les facetes del joc.

Santi també va aportar molt en la consecució de la victòria. El de Finestrat està ràpid de cames i de seguida es fica davall de la vaqueta. Però el millor és que el braç que l’ha tingut parat més de mig any torna a estar com una raqueta. Ahir, Santi va aparéixer tant per a parar obusos com per a llançar-los. Va ser un gregari de luxe.

Dels blaus cal assenyalar que no acabaren amb el resultat merescut. Amb una miqueta de sort, sobretot en la ferida de Pedrito, podrien haver sumat algun parcial més. Això sí, la victòria de Puchol II i Santi és totalment justa.

Félix va ser el cap, qui dirigia i qui apareixia en els moments de responsabilitat. Va ser una molt bona actuació la del de Dénia. Molt semblant a la de Santi, perquè igual carregava que esprintava per a restar. També va agradar molt Marc. El de Monserrat va fer algun erro en l’inici. Però quan es va agafar a jugar, va generar admiració. I en la punta, Héctor II va complir però sense brillar tant com altres dies.

Final juvenil

En la prèvia a la final professional, la de categoria juvenil, també es va presenciar espectacle del bo. Hi hagué un canvi en el cartell per la baixa de Salva per lesió. El company de Néstor va ser Kevin i ambdós es proclamaren campions davant David i Álvaro per resultat de 60-50.

Llíria ocuparà el buit de Pelayo, tancat per vacances

Un any més, el trinquet de Llíria ocuparà el buit deixat pel trinquet Pelayo en la vesprada dels dissabtes. El recinte de la capital ja està tancat per vacances i tornarà a l’activitat la primera o segona setmana de setembre, depenent de com transcórreguen les obres programades. El tret d’eixida de la ‘temporada estival’ del trinquet de Llíria tindrà lloc el dia 30.

Serà la jornada prèvia a la Fira d’Agost, que ocuparà el mes vacacional per excel·lència i que, com és habitual, reunirà als principals exponents de la modalitat d’escala i corda. En alguna ocasió, la fira s’ha perllongat fins a setembre, esperant la reobertura de Pelayo. Enguany és probable que torne a passar. També en setembre, la localitat edetana celebra les festes de Sant Miquel. I com és tradició, la pilota formarà part de les activitats que commemoren al patró.

Trinquet fresc

El de Llíria és un trinquet ideal per a l’estiu. Tot i que està cobert, i per tant garanteix l’ombra, té unes obertures laterals que generen una agradable brisa que mitiga en molt la calor. Les instal·lacions són de primer nivell i les dimensions de la pista més que generoses, la qual cosa converteix l’escenari en molt exigent per als pilotaris.