Ja es coneixen les primeres dades de l´onzena edició del Trofeu Diputació de València de frontó, la cita que reuneix als especialistes d´esta disciplina amb les primeres figures del trinquet que millor rendiment ofereixen en les tres parets. Es tracta, per tant, d´un torneig singular, que el converteix en un dels més atractius de l´estiu.

El trofeu repetirà el format de les darreres edicions amb sis parelles participants que disputaran un total de set partides. Els equips conformaran dos grups de tres que s´enfrontaran entre si. I el líder de cada grup accedirà a la final. De moment solament ha transcendit una seu, Museros, que acollirà la jornada inaugural el 13 d´agost. Però fent un repàs als escenaris de les darreres edicions, els frontons de Cheste, Vinalesa i Paterna no solen faltar a la cita, així com el del Puig, que sol albergar la final.

Els noms també són una incògnita. De moment es parla més de les absències, totes obligades per lesió. Serà el cas de Fageca, campió de la passada edició, Genovés II, guanyador en dues ocasions, Alejandro, finalista l´any passat i campió en una edició, a més de Raúl, un dels davanters de referència que ha disputat dues finals. Entre els participants destaca una cara nova, De la Vega, de moment l´únic confirmat pels organitzadors. El xaval està de moda per la magnífica imatge donada en la passada edició de la Copa, que ha suposat la seua estrena en les competicions reservades a les primeres figures. Això ha sigut en la disciplina d´escala i corda. Però el frontó no té secrets per al d´Almussafes doncs va ser la modalitat en la qual es va iniciar en l´esport de la pilota valenciana. A més és un habitual de les competicions federatives. Sense anar mot lluny, el passat diumenge va jugar la final del Campionat Autonòmic que van guanyar Pasqual i Moro.

Els campions autonòmics són altres que haurien de tenir la plaça assegurada. També Puchol II, el professional que millor es prodiga entre les tres parets. O Montesa, defensor del títol que ha conquistat en quatre ocasions. Al del Puig solament li supera tot un il·lustre de la pilota com Álvaro, que va guanyar en cinc edicions. Altres noms pels quals apostar són els dels dos Adrián, tant el de Quart com el de Museros.