La demanda de major implicació i rapidesa en la resolució dels tràmits, realitzada pel mecenes de la pilota, José Luis López, i el president de la Federació, José Daniel Sanjuán, està tenint resposta institucional. I és que des de la roda de premsa del passat dia 11 s’han succeït les reunions amb distints càrrecs de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de València. Encara està pendent l’audiència demanada amb el president Ximo Puig.

José Luis López explicava ahir a este diari que no pot parlar de satisfacció «perquè no ens han donat solucions al greu problema econòmic i la majoria dels convenis continuen sense signar-se. Però sí que estem il·lusionats perquè han hagut moviments positius».

En este sentit, el també president del Comité federatiu de professionals valorava especialment que «el president de la Diputació es va reunir amb els jugadors i sembla que quedaren contents de les seues explicacions». La cita va tindre lloc a Ontinyent i Jorge Rodríguez es va comprometre a mantenir les ajudes. Fins a la data, la Diputació de València és l’única institució que ha signat el conveni amb la Federació. Els altres són de paraula.

En termes semblants parlava ahir el president federatiu, Sanjuan, qui destacava la ràpida reacció en els dies posteriors a la roda de premsa de les tres institucions esmentades. «Ens han donat la raó en moltes de les coses que es digueren, com el retard en el conveni i els pagaments. I ens han comentat que van a intentar solucionar-ho perquè no torne a passar l’any que ve», comenta. Diuen que la situació financera que s’han trobat és molt complicada i que no han pogut disposar de més diners», assenyala Sanjuán.

Ple del Consell

Ara falta que les bones intencions es traduïsquen en actes. «Sembla que la predisposició és total i les tres institucions han mostrat la seua preocupació, encara que falten les mesures concretes», afegeix Sanjuán. Una, de vital importància, podria arribar demà en el ple del Consell on s’espera que s’aprove l’ajuda econòmica de la Generalitat Valenciana a l’esport de la pilota. Esta és una actuació que en principi estava prevista per al ple de fa dues setmanes i el posterior.