´Càtedra´, així s'anomenarà el conveni de col·laboració que la Generalitat i la Universitat de València han signat. En l'habitual roda de premsa posterior a la reunió del Consell, ho confirmava la vicepresidenta, Mónica Oltra: «El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració per a la creació i posada en marxa de la càtedra de la pilota valenciana». El conveni té una dotació econòmica de 30.000 euros i és per a tot el 2016 amb possibilitat de pròrroga.

Este conveni que durà a terme la Universitat de València tindrà com a objecte «desenvolupar activitats formatives i de cultura, d'investigació i d'extensió universitària orientada al coneixement i la difusió permanent de l'esport tradicional», afirmava Oltra.

La vicepresidenta també assenyalava que les actuacions prioritàries d´esta càtedra aniran destinades a tres principals actuacions: «La primera serà lliurar un premi per a treballs de finals de Màsters que tinguen com a temàtica o investigació la pilota valenciana. La segona serà dotar dues beques per a tesis doctorals i la tercera serà organitzar cursos de formacions de pilota».

Amb la posada en marxa de la ´càtedra´ es fa realitat una de les promeses del nou Consell.

Així i tot, des de fa quasi dues setmanes la Federació i el comité professional esperen una resposta del Consell, en concret, del seu President, Ximo Puig, per a poder mantenir una reunió i poder exposar-li tots els problemes, sobretot, econòmics que pateix este esport.