El trinquet de Sagunt sempre estarà unit a totes aquelles llegendàries finals del Campionat Individual d’escala i corda. Sobretot aquella de fa just 26 anys entre Paco Cabanes ‘El Genovés’ i Álvaro. Afirmen els aficionats que va ser la partida més gran de tots els temps, almenys, fins on la memòria col·lectiva arriba. Hi ha altres, com aquella final que va guanyar Grau, l’únic mitger que ha pogut alçar el títol de campió individual. I, per descomptat, els títols aconseguits pel mateix Álvaro, el jugador amb més títols en esta disciplina del mà a mà.

Una escultura del pilotari de Faura es va alçar a l’entrada del trinquet i hui en dia continua sent un record que allí dins es van escriure moltes de les pàgines més grans de la pilota. Un escenari mític que ja fa uns anys, aproximadament una dècada, està en desús per a la pràctica de la pilota. Però l’afició espera que no estiga oblidat i així ho confirmen des del mateix consistori local. L’actual alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, afirmava a este diari que la intenció del consistori és reactivar la seua activitat el pròxim any: «Estem pendents d’una subvenció i amb això volem fer millores, sobretot, és necessari canviar tota la coberta del trinquet».

S’obri una porta a l’esperança per a tornar a veure partides professionals, però la idea va més enllà: «Volem fer un pla integral. Tindre una escola de pilota al trinquet, però introduir este esport en tots els col·legis del municipi». La tornada del trinquet de Sagunt és una reivindicació ja històrica per part de la pilota, sobretot, pels aficionats locals i els municipis veïns.