Comença una nova edició del Campionat Interpobles de Galotxa ´Trofeu Edicom´ amb una participació rècord, com correspon a la competició més important de la tardor, amb quasi 130 equips provinents de més de 40 clubs. L´últim cap de setmana d´agost començarà a rodar la pilota de vaqueta, que no pararà fins a les finals de mitjans de desembre i el seu acte oficial de presentació tindrà lloc aquesta vesprada, a partir de les 20:30 hores, en la seu de l´empresa patrocinadora Edicom, ubicada en el Parc Tecnòlògic de Paterna.

La principal novetat de l´edició d´enguany de l´Edicom-Interpobles serà la nova categoria femenina. En ella participaran 8 equips provinents de la Pobla de Vallbona, Borbotó, Montserrat i Tavernes Blanques. Serà la primera vegada en la història de la modalitat de la galotxa en la que les dones compten amb una categorìa de competició pròpia.

Respecte al campionat en primera categoria les formacions que lluitaran pel títol absolut en la competició de carrer seran Albuixech -que torna a la primera categoria després de jugar l´any passat en segona-, Beniparrell, Borbotó, Foios, Marquesat -que defen el campionat guanyat el 2015-, Massalfassar, Meliana, Montserrat, Quart de les Valls -que es va quedar en la temporada anterior a nomes un joc de disputar la final- i Les Valls. En la primera de trinquet seran la Pobla de Vallbona -per partida doble, ja que compta amb dos equips-, Algimia d´Alfara -que defensa el títol guanyat el 2015 davant la Pobla-, Almussafes i Alfara de la Baronia qui lluiten per la copa de campions. Les finals de les categories de trinquet tindran lloc en el recinte d´Algimia d´Alfara la primera setmana de desembre, després de l´acord signat entre l´ajuntament de la localitat del Camp de Morvedre i la FPV.

Entre tots els clubs participants de les onze categories, cal destacar les noves incorporacions dels clubs de Carcaixent, Moixent, Moncada, Picanya i Sollana, que torna després de molts anys a una competició en la qual va aplegar a guanyar el trofeu de primera. Respecte a la participació el club de la Pobla de Vallbona es qui més representat està, al tindre fins a nou equips en el torneig, seguit per les huit formacions inscrites per Massalfassar, tenint Borbotó, Foios, Riba-roja i Torrent set equips cadascun.