El món de la pilota valenciana tenia ganes de llegir esta frase: «En 10 dies comence a tocar pilota». Sí, és de Genovés II. Tots saben que quan un pilotari afirma això, quan diu que va a començar a tocar la pilota, és que la fase de recuperació ha entrat en la recta final. La tornada de José Cabanes està més a prop. Això sí, sense tindre pressa, amb paciència i estant segur que la cama i el maluc estan completament recuperats. «A poc a poc», diu ell.

Després de la greu lesió en la cama va vindre l´operació de maluc i, abans de tot, la també greu operació de braç. Per tant, hi ha moltes ganes de tornar a veure a José vestit de blanc, però ell té més ganes que ningú. Han sigut molts mesos de patiment, de lluita, de sacrifici, d´incertesa, de no saber si tornaria a fer allò que més li agrada, jugar a pilota. Ara té Val Net i pilota parada al sis per arribar a 60, de guanyar la seua partida més complicada. El seu rival ha sigut dur, però ja està derrotat.

En el moment de fer l´entrevista Genovés II acaba d´eixir del gimnàs, ha sigut la seua segona casa al llarg de tot este temps. Ha fet l´impossible per a recuperar-se: «Ara no tinc molèsties, cada dia estic millor», afirma. De tot?, és la pregunta i ell sense pensar contesta: «De la cama i del maluc estic perfecte. Quan comence a jugar, el braç em farà un poc de mal, però això ja és crònic».

El primer trinquet que anuncie en la seua pissarra a Genovés II penjarà el cartell de ´tot venut´. Pot ser, eixe dia no es veja al millor Genovés II, perquè també necessitarà un període d´adaptació, però això serà el de menys, no importarà, perquè la pilota haurà recuperat a un dels seus grans ídols. Quan serà això? Especulant podria ser a finals de setembre o principis d´octubre, però com bé repeteix el mateix Genovés II, «a poc a poc».

Ara també cal desitjar la bona i ràpida recuperació de la resta de pilotaris que estan lesionats. Es podran tancar més partides com la d´esta vesprada al trinquet de Borriana. I és que està generant molta expectació l´enfrontament que lliuraran hui Soro III i Puchol amb galeries lliures. Acompanyats, a més, de dos mestres com a mitgers. Dani amb Soro III i Javi amb Puchol II. Un cartell immillorable.

I quan estiguen tots recuperats? «A poc a poc», com bé afirmava José Cabanes ´Genovés II´.