El frontó municipal de Vinalesa es va quedar ahir menut amb motiu de la disputa de la partida que decidia qui és el primer finalista del Trofeu Diputació de València de frontó. La parella local de Puchol II i Lemay no va decebre a la fidel i nombrosa parròquia i va superar a la del Puig de Pere Roc II i Montesa per 41-29.Puig de Pere Roc II i Montesa

En els primers compassos el domini va ser dels visitants. Pere Roc II convertia en quinze cada aparició, quasi sempre amb les dues parets, Montesa es lluïa aprofitant que Lemay s’obria a l’ample a cobrir els dispars del saguer esquerrà i Puchol II era un espectador de luxe perquè poques pilotes arribaven als seus dominis. Així, el marcador va avançar fins al 5-11.

Però els de casa reaccionaren, bàsicament buscant la muralla per a reduir les opcions en atac de Pere Roc II. I a poc a poc, la distància es va reduir fins que es va igualar a 14. A partir d’eixe moment, l’equilibri va estar major i els quatre contendents entraren en acció quasi per igual, els de darrere per a espentar i els de davant per a concretar. Va ser després de l’empat a 23 quan els de Vinalesa començaren a fer-se amos de la situació. Al veterà Montesa li costava entrar en joc i els de casa aprofitaren per a distanciar-se de manera progressiva però amb sacrifici. I així es va arribar fins al 34-29. Tot seguit, Vinalesa va sumar el quinze que li classificava per a la final i la resta de la partida ja va ser un pur tràmit fins al 41-29.

Almussafes

En el Grup B també hi va haver ahir activitat, en este cas en el frontó municipal d’Almussafes on l’equip local de De la Vega i Pasqual es va imposar al representatiu de Paterna de Miguel i Bueno per 41-29.

La confrontació va ser bona i vistosa, amb tants de preciosa factura que van alçar al públic de les seues cadires. Els locals sempre anaren per davant tot i que les diferències no van ser considerables fins al tram final. Després del 33-27, De la Vega i Pasqual sí que es mostraren més resolutius i es proclamaren justos vencedors.

La partida va suposar el debut de De la Vega i Pasqual. L’actuació individual dels dos va ser destacada. Però en l’aspecte col·lectiu els va faltar acoblament doncs hi hagué quinzes cedits per falta de comunicació. Miguel i Bueno han dit adéu. Han signat dues bones partides que han perdut per ser una miqueta irregulars en moments puntuals.

La plaça que queda vacant en la final es decidirà el diumenge vinent en Cheste on De la Vega i Pasqual jugaran contra Santi i Moro. El guanyador serà el finalista.