El dissabte començarà el VIII Trofeu Diputació de Castelló, torneig que suposarà el tret d’eixida a la nova temporada professional, la de l’exercici 2016/17. El torneig es presentarà oficialment este migdia en la seu de la institució provincial on es congregaran autoritats, organitzadors i bona part dels pilotaris participants.

El trofeu repetirà el sistema de competició de la passada edició. Primer es jugaran tres eliminatòries. Els vencedors d’estes partides i el millor equip dels derrotats accediran a les semifinals, per a acabar posteriorment amb la final. En total seran sis jornades que es completaran en els trinquets més representatius de la província, cas dels de, Borriana, Borriol, Vila-real, Xilxes, Onda i Castelló de la Plana.

El cartell es va fer públic fa uns dies per a facilitar que els espectadors anaren assimilant les dates però hi ha hagut modificacions en dos equips. I és que Francés i Héctor, que anaven a ser de la partida, han sigut baixa per qüestions d’agenda. Els canvis es donaran a conéixer en la presentació. Les formacions que sí que estan confirmades són: Soro III i Nacho, Pablo de Borriol, Jesús i Carlos, Pere Roc II i Dani així com Marc i Santi.

La jornada inaugural tindrà lloc el dissabte en el trinquet de Xilxes on s’enfrontaran els equips que han estat modificats. En un és segura la presència de Puchol II i en l’altre jugarà Félix. Els dos eren parelles. Una novetat per a enguany és que de manera paral·lela al torneig professional es jugarà un segon en la categoria de clubs. Segons el calendari de les darreres temporades, el següent torneig en arribar hauria de ser el Mancomunitat de Municipis de la Safor, un dels clàssics de la modalitat de raspall amb díhuit anys de vida. L’any passat va començar en l’última setmana de setembre. Ja en octubre, d’acord a esta previsió i a falta de la confirmació oficial, arribarien les dues competicions més emblemàtiques de les disciplines professionals, els individuals.

El d’escala i corda es presenta apassionant doncs hi ha un fum d’escaleters en un moment de forma impressionant. La teoria diu que Soro III, guanyador de les quatre últimes edicions, és el favorit. I que Puchol II és el seu gran rival.

En el de raspall, el vigent campió, Moltó, és qui apareix amb més opcions. Una de les grans incògnites d’este torneig és la participació del pilotari més llorejat, Waldo, vencedor en deu ocasions.

Com que ara s’estan jugant els individuals sub-23, que aportaran participants als absoluts, és probable que les dues competicions retarden el començament respecte a les edicions de l’any passat.

Els campionats de tecnificació conclouran a principis del mes d’octubre. Per tant, una hipotètica data per a les eliminatòries prèvies seria la segona setmana del mateix mes.