TRINQUETS

El trinquet Pelayo rejoveneix

La Catedral, que demà enceta una nova temporada, ultima les obres de acondicionament

09.09.2016 | 11:58
El trinquet Pelayo rejoveneix
El trinquet Pelayo rejoveneix

El trinquet Pelayo reobrirà demà les portes després del parèntesi vacacional, temps que ha sigut aprofitat per a dur a terme diverses obres de condicionament. La gran majoria estan orientades a la millora de la comoditat del públic però també s’han efectuat actuacions que repercutiran, per a bé, en la disputa de les partides. A falta de quadrar els números de manera concreta, el propietari, José Luis López, estima que la inversió s’aproxima als 250.000 euros.

Quan s’accedeix al trinquet, la primera impressió és que Pelayo ha rejovenit. El blanc nuclear de les parets, que a més de pintades han sigut sanejades, i la gran quantitat de llum que entra pels nous finestrals, fan l’efecte d’estar en una pista distinta, pràcticament nova. La instal·lació de les finestres ha sigut l’obra més complicada d’executar i també la més costosa perquè ocupen tota la part superior de la muralla de l’escala així com les galeries del rest i del dau.

També s’ha guanyat en blanc, i per tant en visibilitat, tant per als espectadors com per als pilotaris, amb les noves lones de la muralla de la galeria llarga. I quan no hi haja llum natural està la instal·lació elèctrica, que ja va ser modificada fa mesos però que ara ha estat millorada.

Altra variació significativa es troba en els seients de les galeries. O es trobarà, perquè ahir encara s’estava treballant en la zona del rest. Els vetustos taulons han desaparegut per a deixar pas a unes cadires còmodes alhora que amples. Són d’unes dimensions prou més generoses que les habituals en els recintes esportius on cal anar amb cura per a no colpejar al del costat amb el colze. En retirar les grades s’ha descobert en un fals sostre que hi ha per damunt del bar unes bigues de fusta originals, del 1868, que quedaran a la vista en el futur.

Obres menors
A tot açò cal afegir altres actuacions, menors, però que en conjunt fan que el recinte guanye en modernitat i en un millor desenvolupament del joc. El pis s’ha lluït, tot i que la intenció de López és canviar-ho, probablement l’estiu vinent. El marcador electrònic és nou i ofereix més informació. I la tela antiga, plena de forats, ha estat substituïda. També s’ha modificat el dau, que és uns centímetres més llarg i ample i s’ha habilitat una segona entrada dels pilotaris al vestidor. En el bar, a més, s’ha obrat per donar-li una imatge més actual.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine