Els comités de professionals del raspall i l’escala i corda s’han fixat el segon cap de setmana d’octubre com a data per al començament dels campionats individuals absoluts i per a complir amb les previsions ja han començat a configurar les competicions que designen als números un de les respectives disciplines.

El mà a mà per dalt corda es troba prou més perfilat. De fet, en la reunió mantinguda ahir es va arribar al consens en el nombre de participants, dotze, i en el sistema de competició, per eliminatòries i sense lligueta de semifinals. Ara falta ubicar cada confrontació en un trinquet i concretar els dies de competició. Els noms dels participants sembla que també estan clars però el comité vol esperar a tenir la competició tancada per a fer-los públics.

Una de les novetats de la nova edició ve precisament donada en els contendents. S’ha obert la porta als tres millors classificats del Campionat Individual sub23, que es troba immers en la disputa de la segona i definitiva fase. Segons explicava ahir a este diari un dels membres del comité, Daniel Ribera, «en el sub23 estan participant joves que ja són habituals de les segones partides i que han sigut titulars en les edicions passades del Circuit i la Copa. Tot i la seua edat són pilotaris que tenen entitat per a jugar l’individual absolut». Els tres afortunats començaran en la primera fase, on es trobaran amb cinc primers espases professionals, entre els quals hi haurà algun mitger. En les darreres edicions, Santi, Salva i Monrabal han sigut els pilotaris d’esta ubicació que s’han atrevit a entrar en la competició pròpia dels escaleters.

Els quatre supervivents accediran a la segona fase, on debutaran els caps de sèrie, que tradicionalment són els semifinalistes de l’edició anterior. En el campionat passat van ser Soro III, Puchol II, Miguel i Fageca però este últim és segur que no participarà perquè recentment ha sigut operat del colze.

Després vindran les semifinals, on apareix la segona gran novetat perquè s’ha suprimit la lligueta de sis partides per dues confrontacions a mort. Per últim, clar, arribarà la final, també a partida única, com és norma en el mà a mà.

En l’individual de raspall la primera pressa de contacte d’ahir no va ser tan productiva. De moment s’ha acordat que tota la competició serà per eliminatòries, també sense lliguetes. I el nombre de participants podria ser més reduït.