El frontó del Puig tancarà diumenge el Trofeu Diputació de València d´esta modalitat amb la final que enfrontarà a Puchol II i Lemay contra De la Vega i Pasqual. Els dos equips han superat la fase regular amb superioritat i autoritat. Els quatre finalistes són dels millors especialistes de la modalitat de les tres parets. Amb açò és lògic que un dels aspirants al títol, Puchol II, vaticine una partida «emocionant i bonica de veure».

Preguntat per les virtuts dels rivals, Puchol II s´esplaia més amb Pasqual, amb qui ha coincidit en diverses ocasions. «És un habitual d´esta modalitat, el veig en plenes facultats i davant pot fer molta faena. Com que és més de força que de tècnica el problema nostre estarà quan tinga la pilota clara. Per això haurem d´intentar que no colpege còmode», diu.

A De la Vega mai l´ha vist jugar a frontó. Però el de Vinalesa sap de les seues característiques amb la pilota de vaqueta i les extrapola a la de tec. «Juga per igual amb les dues mans i haurem d´estar atents quan connecte amb l´esquerra i ens busque les dues parets. A més s´ha criat en el frontó on té molta més experiència que en el trinquet».

Pel que fa al seu equip, Puchol II assenyala que ell és el pilotari amb menys recorregut en el frontó. No li suposa cap problema. «La meua activitat en esta modalitat es limita a l´estiu però és una disciplina en la qual estic còmode». Una bona prova és que el de Vinalesa aspira a sumar el tercer títol en esta competició. Quant al seu company, Lemay, el defineix com «un veterà amb molt ofici que sempre sap com jugar-la. Ens compenetrem bé».

El seu següent gran repte serà l´Individual. «Per a mi és la competició més important. En estiu hem tingut moltes partides i això ha condicionat un poc la preparació. Però ara que amainarà el ritme podrem preparar millor el mà a mà, d´una manera més específica», comenta.

Amb l´experiència de la final de la passada edició, l´objectiu serà aconseguir el títol. «L´any passat estiguí molt a prop i van ser els errors propis els que em deixaren sense opcions. Si aconseguisc corregir eixes situacions, pense que tindré possibilitats de guanyar».

Té molt clar que el rival a batre és Soro III. «És el més fort i el campió de les quatre últimes edicions», afegeix. Tot i això, té un gran respecte a la rºesta de participants: «N´hi ha pilotaris que tenen qualitat per a guanyar a qualsevol. En este campionat no et pots relaxar perquè no hi ha marge d´error. La concentració és clau perquè una bona vesprada del contrari i una roïna teua et pot deixar fóra», conclou.