Ja ha quedat resolta la incògnita de quins seran els dotze pilotaris que jugaran la pròxima edició del Campionat Individual en la modalitat d’escala i corda. Alguns dels noms eren evidents i esperats, cas dels principals aspirants al títol i els habituals de les darreres edicions. En la resta de noms no hi ha grans sorpreses i també es podien intuir. Però ja han deixat de ser una possibilitat per a convertir-se en una realitat.

Els segurs eren els quatre escaleters que encapçalen l’escalafó professional, Soro III, Puchol II, Miguel i Pere Roc II. I d’acord a la seua trajectòria en les edicions anteriors i als èxits aconseguits la passada temporada en les competicions per equips, també són els principals candidats a arribar, almenys, a les semifinals. Probablement, la gran majoria aposte per una final entre Soro III i Puchol II. Però tant Miguel com Pere Roc II tenen mans per a donar la sorpresa. Marc de Monserrat, que l’any passat va arribar als quarts de final, també podria ser inclòs en este grup dels segurs.

Els més que possibles eren els mitgers Salva i Monrabal, a qui els agrada ser partícips d’esta aventura més pròpia dels escaleters. I en la mateixa posició apareix Santi, un altre valent que a més va ser finalista en l’any 2012. El de Finestrat no va disputar la darrera edició a causa d’una greu lesió. Però en els últims temps ha demostrat que el braç torna a respondre com deu. I és sabut que està disposat a emular al seu gran ídol i referent, Grau, l’únic mitger que ha sigut campió del mà a mà. Pablo de Sella també serà de la partida. L’escaleter és un fix en la competició des que gaudeix de la condició de professional però oferia el dubte del seu moment de forma després d'estar mesos inactiu per lesió. Però en el temps que porta jugant ha deixat clar que està perfectament capacitat per a respondre amb garanties.

Per últim estan els convidats que arriben des de l’individual de la categoria sub-23, Carlos de Massalfassar, Pablo de Borriol i Giner. En un futur no massa llunyà és segur que tindran plaça pròpia guanyada pels seus mèrits esportius. Pot ser en l’edició del 2017 si aprofiten esta oportunitat, com va fer Marc fa ara un any, quan va ingressar en el torneig absolut com a premi de proclamar-se campió del sub-23.

Els encreuaments, les dates de les partides i els trinquets que les acolliran es donaran a conéixer en pròximes dates. La intenció dels organitzadors és començar el segon cap de setmana d’octubre.

En l’individual de raspall caldrà esperar un poc per a saber les primeres dades. L'organització ja ha configurat un esborrany però el comité ha d’arribar al consens en el nombre de participants. La previsió és que el tret d’eixida es produirà en la darrera setmana del mes d’octubre.