Als 18 anys comença a acumular milers de kilòmetres per les carreteres de tota la Comunitat Valenciana. Els trinqueters s’han adonat que este xiquet té mans i maneres per a ser un gran jugador de pilota. En el seu trajecte sempre li acompanya el seu primer i fidel seguidor, el seu pare. D’ell destaquen tots una elegant esquerra, impròpia de jugadors de la seua edat. Darrere de tot hi ha un intens treball des de ben menut al frontó del seu municipi, Almussafes. De la Vega comença a despuntar dins dels trinquets, a la modalitat d’escala i corda, però diumenge jugarà la seua primera gran final i ho farà en la modalitat on va créixer, el frontó.

Al trofeu President de la Diputació de València ha sorprés als companys. Són ells els que analitzen a De la Vega, el Xiquet d’Almussafes.

El seu company en la gran final de El Puig serà Pasqual de la Pobla. Ell és el primer a afirmar que De la Vega: «Té moltes mans per a jugar. És tècnicament molt complet i clar que té coses a millorar, però encara és jove».

Altre gran campió de frontó com és Montesa de El Puig també destaca la seuatècnica: «Té totes les pegades, per dalt i per baix, i una potència pròpia de la seua edat. Un jugador amb classe i molts anys per a polir-se. Si li falta alguna cosa, pot ser, tindre més coneixement de cada moment, però per això està el seu pare, per a mesurar-lo i cuidar-lo. Encara és molt jove».

Javi ‘El Moro’ de Massalfassar afirma de De la Vega que és un pilotari «amb una tremenda serenitat i amb una esquerra molt bona. Eixa serenitat és una virtut i a vegades també un defecte. Un poc de caràcter en determinats moments també seria positiu per a d’ell».

De la Vega també està fent-se camí en l’escala i corda. Ahir a Vila-real va jugar un desafiament de restos contra mitgers. Amb Martí II va perdre contra Álvaro i Rafa 60 a 40.

I és que per a ser figura no tot és un camí de roses. Bé ho sap el campió individual, Soro III: «És un jugador jove, amb molta tècnica i dues mans bones. Mentalment és un xic centrat i això és important. A l’afició li agrada com juga i crida l’atenció per les seues maneres. Ha d’agafar força i experiència, però això ho donen els anys».

També Monrabal destaca la tranquil·litat de De la Vega: «És virtut, però també defecte. És un jugador complet, però li falta transmetre el seu esforç».

La pròxima parada de De la Vega és diumenge al frontó de El Puig, final del Trofeu Diputació.