El Trofeu Mancomunitat de Municipis de la Safor, el torneig curt de més prestigi del raspall, començarà hui en el trinquet d’Oliva amb la disputa de la primera semifinal que ha sigut modificada per la baixa per lesió de Vercher. En la presentació del torneig ja es va avançar que el de Piles era seriós dubte i finalment s’han complit els pronòstics.

Els trinqueters de Xeraco, Oliva, Piles i Bellreguard, responsables de la configuració dels equips, barallaven les opcions de Badenes i Pepe com a principals alternatives i finalment s’han decantat pel segon, que d’esta manera torna als cartells de rellevància. Cal recordar que Pepe va estar prou temps llastrat per les diferentes lesions. Ara que té continuïtat, el de la Llosa de Ranes sembla haver recuperat la seua millor versió, la que li va portar a ser un dels rests més determinants de la nòmina professional. Amb Dorín al mig i Roberto en la punta, el nou equip és sobretot segur en defensa i més que fiable en atac. Es tracta d’una formació que pot espentar, parar i definir a poc que les tres línies estiguen acoblades. Es tracta d’eixe tipus de trios que són incòmodes perquè no deixen buits on dirigir la pilota i perillosos tant en la rematada per dins de la pista com en la raspada cap a la galeria.

Però molt hauran de bregar Pepe, Dorín i Roberto per a superar a una parella tan poderosa com la formada per Punxa i Coeter II. És inqüestionable que ambdós pilotaris són referents en els seus respectius llocs. Però a banda del merescut prestigi, el que més hauria de preocupar els rivals és que arriben en un moment de forma especial, fortíssims, i que últimament eixen a exhibició per partida.

La sessió començarà a les 17.00 hores amb una altra semifinal, la del torneig en categoria juvenil que transcorrerà de manera paral·lela al de professionals. Salelles i Seve jugaran contra Ximo i Borja. Segurament, entre Ximo i Seve hi haurà pique esportiu pel recent enfrontament entre ambdós en l’individual sub-23 on el primer ha eliminat al segon. La següent parada del trofeu tindrà lloc el divendres en el trinquet de Piles. En la categoria absoluta, Moltó i Brisca jugaran contra Ian, Canari i Néstor. I en la de juvenils, David i Ricardet s’enfrontaran a Salvà i Raúl. Bellreguard i Xeraco acolliran les dues últimes jornades.