El trinquet de Borriana acollirà el diumenge la final del Trofeu Diputació de Castelló. La cita és important per a tots els contendents per l’entitat del campionat. Però un dels protagonistes, Pablo de Borriol, l'espera amb especial il·lusió. «S'ajunta que és la primera final d’un campionat oficial que jugue en la categoria de professional. A més és el trofeu més prestigiós de la Plana. I si tinc la sort de guanyar, haurà sigut contra el millor pilotari, Soro III, la qual cosa li donaria més valor», explica l’escaleter.

Aconseguir el títol amb Jesús i Bueno és el somni. Però en el moment de parlar de la partida, Pablo demostra estar totalment despert, conscient de la dificultat que comporta la parella rival. «Amb recordar que Soro III és el número u, està tot dit. A més té l’ajuda d’un Nacho que està en un moment de forma sensacional. I el trinquet de Borriana és un dels que millor li va», diu.

Pablo parla des del respecte, però convençut de poder guanyar, com ja va passar en la fase prèvia, quan es creuaren els dos equips. La partida es va resoldre amb iguals a 55. «Trobe que la final serà semblant. Hem d’aprofitar que en som un més i que en el trinquet de Borriana és complicat fer el quinze. Hem de cobrir bé els buits, esperar una bona oportunitat per a la rematada i fer que la pilota bote perquè ells no la tinguen bona. Eixes són les nostres opcions», diu.

Del desànim a la il·lusió

Ara fa uns mesos, el desànim es va apoderar de Pablo, que veia com altres joves, amb tal vegada menys trajectòria, eren requerits per a participar en les cites més destacades. Ara, la situació és distinta. «En els últims temps m’estan donant partides importants i crec que he complit en totes. Sempre he tingut rivals de primera fila i diria que he jugat més del que inclús s’esperava de mi. Això m’està donant ànims per a continuar treballant fort».

Que el de Borriol es troba en el seu millor moment des que juga a pilota és una evidència. Però amb solament vint-i-tres anys, hi ha marge de millora i ell ho sap. «En els entrenaments incidim prou en guanyar rapidesa de cames, he perdut pes i en tinc més agilitat sense que això implique colpejar menys fort, que tal vegada siga un dels meus punts forts», assenyala. I amb estes ganes i il·lusió, Pablo mirà més enllà del diumenge, concretament al Campionat Individual absolut, on s’ha guanyat una plaça. «L’objectiu és arribar a quarts i, amb una miqueta de sort, a semifinals. M’he preparat prou, vinc rodat del sub-23 i trobe que llevant de Soro III i Puchol II, als altres els podria plantar cara. Està clar que hi ha primeres figures com Miguel, Pere Roc II o altres amb més entitat i experiència. Però si tenen un dia roín i jo bo, no descarte donar la sorpresa. Almenys afronte el campionat amb esta actitud», conclou.