En el trinquet de Vilamarxant comença hui la pugna per convertir-se en el número u de la disciplina d’escala i corda. El recinte del Camp de Túria acollirà esta vesprada la jornada inaugural del Campionat Individual amb la disputa de les dues primeres eliminatòries de la fase inicial. En esta garbella participen els mitgers que han gosat a desafiar als escaleters en el seu terreny així com un debutant, que ve convidat de l’Individual sub-23.

Els dos primers pilotaris a eixir a la pista seran Santi de Finestrat i Carlos de Massalfassar. El major pes específic del mitger en l’àmbit professional, on és un dels millors en esta posició, li atorga el favoritisme. També la trajectòria en el mà a mà, on inclús ha arribat a una final, la del 2012, on va ser superat pel totpoderós Soro III. En l’edició anterior no va participar per la lesió.

Santi assegurava fa uns dies en este diari que el braç està bé però encara li falta un poc per a recuperar la versió d’abans del trencament del bíceps. Tot i això, el de Finestrat està rendint a gran nivell en les competicions i trofeus així com en les partides del dia a dia. El dimecres, sense anar més lluny, va signar una actuació en el desafiament de Guadassuar. Donada la seua condició de mitger, la seua tàctica serà buscar la pilota d’aire i fer que el seu rival jugue per davant i per baix, que és per on menys mal poden fer la majoria dels escaleters.

Enfront, Carlos s’estrena en la competició de les primeres figures com a premi d’haver arribat a la fase final de l’Individual sub-23. El de Massalfassar continua fent-se i encara ha d’explotar, però en els últims mesos ha aparegut en unes quantes partides de nivell i no ha decebut

A continuació hi haurà duel de mitgers amb Monrabal i Salva com a protagonistes. Cap dels dos és favorit al títol però esta podria ser una de les partides més vistoses de la competició perquè utilitzaran les mateixes armes. Sabent que el rival no està fet a executar els rebots, les caigudes escales i altres jugades pròpies dels escaleters, sembla probable que els dos provaran d'allargar la pilota.

El més normal és que la postura isca favorable a Monrabal perquè juga en sa casa. Filant més prim, el de Vilamarxant també té més solvència en el primer colp, la feta de dau, que és el taló d’Aquil·les dels mitgers en el mà a mà. Però la veterania sempre és un grau i Salva és dels qui se les saben totes. L’any passat, Monrabal va arribar als quarts de final mentre que Salva va caure en esta ronda inicial.