Han passat 348 dies d´aquella partida on els seguidors de Puchol II van vibrar, van somiar i van plorar, a parts iguals, amb aquella final individual disputada al trinquet de Pelayo. Van acariciar el títol amb la punta dels dits, però aquell diumenge, 1 de novembre, tots els sants s´aliaren a favor d´un pletòric Soro III que revalidava el títol.

Aquell dia, en finalitzar la final, els ´pucholfans´ tenien una paraula en la boca i en la ment, la de «tornarem». Ara, després d´un any plé de victòries per al pilotari de Vinalesa, a ell i als seus fidels fans els ha arribat el moment de complir amb aquell «tornarem». Esta vesprada, al trinquet de Sueca, Puchol II comença la seua singladura en la present edició del mà a mà i els ´pucholfans´ tenen la primera parada per a continuar donant-li tot el seu ànim.

Puchol II s´ha preparat a consciència, amb una preparació especial per arribar al mà a mà en plena forma, però sap que el camí no serà gens fàcil.

Per a començar hui té a l´altre costat de la corda a altre pilotari que també va ser subcampió, Santi de Finestrat. El mitger arriba a este campionat individual carregat de moral després de recuperar-se d´una greu lesió que li va tindre apartat dels trinquets molt de temps.

Com és normal hui al trinquet de Sueca el gran favorit per a guanyar i classificar-se per a jugar les semifinals del campionat serà Puchol II, però atenció perquè davant té un pilotari amb ofici. Puchol II va estar present dimecres al trinquet de Guadassuar i va veure a Marc, company seu d´entrenaments, patir de valent per a guanyar a altre mitger com Salva. I és que mai ha sigut fàcil guanyar a un mitger en un mà a mà. Els mitgers estan acostumats a entrar-li a la pilota a l´aire, a tallar corda, a tirar-se avant, a rematar el quinze. Aspectes fonamentals per a jugar l´individual. De fet, els restos han après molt dels mitgers en estos aspectes. No fa molts anys era estrany veure a un resto esperar una pilota a l´altura del 7. Hui és normal. A Sueca s´enfronten dos pilotaris carregats d´esperances, de somnis. Dos pilotaris que han esperat amb ansietat que arribara el dia de hui. El de Vinalesa amb ganes de repetir final, el de Finestrat amb ganes de tornar a ser el Santi d´aquella final del 2012.

Hui a Sueca el gran favorit és Puchol II, sí, però, Santi arriba amb ganes de sorpresa.