S´ha fet d´esperar però el raspall ja té configurada la competició més emblemàtica, el Campionat Individual Bankia, que ha fixat el seu inici el dimecres vinent en el trinquet de Guadassuar. El format serà semblant al conegut en la competició germana de la disciplina per dalt corda però amb menys partides a causa del menor nombre de participants.

Segons explica l´organització, els pilotaris s´aniran incorporant d´acord als resultats obtinguts en la passada edició. Amb això, Pablo, Jeffry i Ricard començaran en la primera fase. El quart en litigi en este acte inicial serà Pau, l´únic debutant, que ha sigut convidat a participar com a premi a la consecució del títol en el recentment acabat Individual sub-23. D´acord a la trajectòria de cada u en la darrera temporada, el principal candidat a continuar endavant és Ricard, campió de la Lliga, la competició per equips de major prestigi del raspall.

En els quarts de final, Moltó, Pepe, Ian i Punxa han sigut designats caps de sèrie, la qual cosa implica que no s´enfrontaran entre si. Este privilegi ha estat concedit pels mèrits aconseguits en la passada campanya. Els rivals de cada u s´han establert per sorteig, com també ha passat per a configurar els encreuaments de les semifinals. La final, com sempre, es disputarà en un sol assalt.

Les nou partides es completaran en els trinquets més representatius del raspall, els habituals en l´oferta professional, això és Bellreguard, la Llosa de Ranes, Xeraco, Genovés, Guadassuar i Piles. Com en la competició d´escala i corda, les eliminatòries han sigut distribuïdes per subhasta pública entre els trinqueters.

Els pronòstics situen al vigent campió, Moltó, com a principal favorit. És normal perquè el de Barxeta ha actuat com el vertader número u del raspall des que va destronar a Waldo en la passada edició. Punxa hauria de ser la principal alternativa per poders i trajectòria tot i que Sergio i Ian són altres noms a tenir en compte segons la referència d´edicions anteriors i al seu pes específic en les partides del dia a dia i trofeus.

Un altre punt a destacar és el de les absències de Waldo i Coeter II, que han declinat participar per no estar d´acord en els emoluments designats per a cada partida. Amb ells, el campionat haguera pujat considerablement en prestigi. No en va, Waldo és considerat per molts com el millor pilotari de la història de raspall. També és el màxim dominador del mà a mà amb deu títols aconseguits. I no cal dir que Coeter II és una altra llegenda de la modalitat, a més de vencedor en dues ocasions tot i la seua condició de mitger.

Campions

En les vint-i-nou edicions anteriors hi ha hagut onze campions diferents. A més dels esmentats Waldo i Coeter II, així com del defensor del títol, Moltó, Pasqual II ha sigut vencedor en quatre edicions i Gorxa en tres. En el club dels dos campionats aconseguits estan Pepito, Carlos i Juan mentre que Diego, Marrahí i Coeter I en sumen un.