Per iniciativa de dos il·lustres de la pilota com Mezquita i Dani i amb el suport de la Diputació de Castelló, ha nascut el Trofeu Joves d´escala i corda, competició que començarà el dilluns vinent i que es perllongarà per espai de dos mesos.

El campionat transcorrerà en els trinquets de Vila-real i Borriana i s´ha confeccionat amb el format de lliga, imitant així al Circuit Professional. Després de quinze partides completades, els quatre primers equips de la classificació accediran a les semifinals per a concloure després amb la final, programada per al 30 de desembre a Vila-real. Els sis equips participants són els següents: Francés i Carlos de Genovés, Carlos de Massalfassar i Nacho, De la Vega i Monrabal, Pablo de Borriol i Bueno, Pablo de Sella i Héctor II, Giner, Álvaro i Josep.

Segons explica el mitger Dani, que també fa les funcions de trinqueter a Borriana, «el campionat s´ha creat perquè siga un al·licient per a l´afició i per al grup de pilotaris joves que estan a punt de consolidar-se com a primeres figures. Els jugadors ixen de la rutina del dia a dia i el públic veurà partides de compromís i de qualitat, totes amb premis a la corda».