Encara tardarà a reaparéixer. De fet no s’ha fixat una data aproximada per a la tornada. Però León ja ha començat a tocar la pilota dins del trinquet, la qual cosa suposa un pas de gegant en la seua recuperació, que es perllonga durant més d’un any.

L’escaleter va haver de parar per problemes al maluc. Tan greu era la lesió, que els metges solament contemplaven la possibilitat de ficar-li una pròtesi. Esta era una solució per a fer vida quotidiana, però haguera suposat la seua fi com a esportista. El jugador es va negar.

Mesos després es va encendre una llum d’esperança. A Barcelona s’estava provant amb un tractament nou amb el qual, tal vegada, es podria regenerar el cartílag amb cèl·lules mare. Dit i fet. La setmana que ve es complirà mig any des de la intervenció quirúrgica, que ha donat el resultat esperat.

El temps i el cartílag diran quan és el moment d’anunciar a León en un cartell. Però per a ell, poder dir que ha entrat en un trinquet, és una gran notícia que ha volgut compartir. «Quan colpege la pilota contra la paret no hi ha problema. El mal el tinc quan force amb moviments com els dels rebots. En este cas el dolor és molt gran. Però he d’insistir i patir fins que el cos s’acostume», explica el jugador.

Raúl, infiltrat

Continuant amb l’actualitat dels lesionats, Marrahí i Guille ultimen la seua tornada mentre que Fageca ha començat la segona fase de la recuperació. Està desenvolupant la musculatura del colze. Qui hauria d'haver reaparegut ja és Raúl, però unes molèsties li ho impedeixen. Ahir va ser infiltrat al muscle.