El trinquet Pelayo va obsequiar ahir a l´afició amb una jornada de portes obertes per a commemorar el dia gran dels valencians i esta va acceptar el regal acudint en massa. Solament faltava que la partida suposara el colofó perfecte. I així va passar: Puchol II, Javi i Carlos superaren a Soro III, Pere i Héctor II per un ajustat 60-50 després de dues hores d´intensa batalla. L´ambient dels moments previs va ser el de les grans ocasions. Semblava que era un dia de final, de l´Individual o del Circuit, si bé hi havia moltes cares no habituals i inclús alguns estrangers. És probable que a estos últims els picara la curiositat en escoltar des de fora la melodia del tabal i la dolçaina. Però una vegada dins es quedaren fins al desenllaç i se n'anaren encantats per l´experiència viscuda.

També hi hagué lloc per a l´anècdota. En acabar un joc, un dron va aparéixer en el trinquet per gravar plànols des de les altures. Les imatges seran utilitzades en un vídeo promocional. I encara que el més ideal era que la gent no fera cas i continuara mirant la pista per a simular normalitat, el ben cert és que pocs es resistiren a assenyalar o saludar a la màquina.

En l´estrictament esportiu, la partida va ser de gran nivell. Sempre van anar per davant Puchol II, Javi i Carlos, però el nivell entre els dos bàndols era semblant. Soro III i Puchol II deixaren clar que ja estan a punt de caramel per al mà a mà. Javi i Pere també protagonitzaren un duel molt vistós. Semblava que jugaven a veure qui li pega més fort i amb major criteri. En la punta sí que hi va haver un poc de diferència: Carlos va estar perfecte en atac i en defensa mentre que Héctor II va complir al restar però no va sumar tant com el seu homòleg.

Soro III repeteix en La Pobla

Soro III serà hui protagonista d´una altra partida commemorativa, en este cas de la Verge del Rosari de la Pobla de Vallbona. Després descansarà fins al diumenge quan jugarà contra Giner a Dénia en l´Individual. Puchol II debuta el divendres a Sueca contra Santi.