Ha aprés de l’experiència de la final de la passada edició i té la intenció de destronar a Soro III com a número u de la disciplina d’escala i corda. Sap que no serà una tasca fàcil i és per això que Puchol II prepara a consciència la final del diumenge a Pelayo. Ahir va entrenar en la Catedral on tornarà hui i demà. I és que el de Vinalesa no vol deixar cap detall a l’atzar.

Tot i que es desfà en elogis cap al defensor del títol, la conversa amb Puchol II deixa ben clar que la seua principal preocupació és ell mateix. «El factor que pot decidir les meues possibilitats de victòria és el meu rendiment. Jo sóc el meu principal rival», explica. Amb això, l’escaleter no menysprea el poder de Soro III. Al contrari, l’enalteix a la màxima expressió, perquè sap que per a guanyar-li haurà d’estar en plenitud o el campió no li donarà cap opció.

Puchol II assegura que enguany està més preparat per a intentar l’assalt al títol. «Arribe sent més complet en tots els aspectes. M’he preparat d’una manera molt específica, ja he viscut què significa jugar una final, he aprés d’ella i dels errors que vaig cometre, he madurat com a pilotari… Crec que ara sóc més jugador del mà a mà».

Un altre aspecte que convida a l’escaleter a ser optimista és la trajectòria en la present edició, que qualifica d’ascendent i, per tant, positiva. «Sabia que la primera partida anava a ser complicada perquè no estava rodat i em faltaven les sensacions del mà a mà. Però he de reconéixer que no haguera imaginat que Santi m’ho posaria tan difícil. Després, amb Miguel, sí que ho he fet tot com volia. Vaig jugar prou més i això em va donar molta confiança perquè Miguel és un dels rivals més complicats que pots tenir en l’individual», afegeix.

Buscant la perfecció

Però l’evolució i millora en el rendiment no li ha deixat satisfet del tot. Puchol II busca la perfecció i veu aspectes amb els quals treballar. «No me n'aní convençut de la manera de fer el dau. El vaig executar millor que en la partida de quarts de final però no tot el bé que deuria. Eixe és un aspecte a millorar i en el qual estic incidint molt en els entrenaments. Hi ha altres, però dir-los seria donar pistes a Soro III», comenta. Pel que fa al contrari, està clar que ni Puchol II ni Soro III necessiten estudiar-se. Són els dominadors de la pilota des de fa anys i és rara la setmana en la qual no juguen en la contra. «Però sí que tin una previsió de com voldria jugar-li en segons quines circumstàncies de la partida».

Per últim està l’escenari de la confrontació, Pelayo, que bé es podria qualificar d'una segona casa per als dos finalistes. «És un trinquet que no deu influir en el resultat perquè el coneguem molt. És gran i noble, la qual cosa ens beneficia tant a Soro III com a mi», tanca Puchol II.