INDIVIDUAL

Serà una final per a la llegenda

Diumenge Pelayo serà una gran festa amb la final entre Soro III i Puchol II

29.10.2016 | 14:19
Serà una final per a la llegenda

Soro III i Puchol II han aconseguit allò que tan sols les grans cites esportives mundials poden aconseguir: Alçar tanta expectació que, fins i tot, l´afició fa un any que espera esta final. Equiparable a una final de Champions league de futbol, o a la Super bowl americana. Fa temps que la pilota no viu l´ambient que es respira en esta partida. Amb pràcticament totes les localitats venudes, l´organització tan sols es reserva un mínim legal per al mateix diumenge, el trinquet Pelayo registrarà un ple històric. La final de diumenge entre Soro III i Puchol II serà una final per a la llegenda. És la gran victòria d´esta partida, la gran victòria de la pilota valenciana. Després el campió tan sols podrà ser u dels dos, però la curiositat, interés i esperança que ha despertat esta final ja és tot un èxit, un premi per a este esport tan necessitat de partides amb esta repercussió.

Ningú es vol perdre la final del mà a mà. Han passat quasi 365 dies, però en la memòria col·lectiva encara està la fantàstica final de l´any passat, tècnicament una de les millors en estes tres dècades de campionat individual. Enguany tots confien a tornar a veure un espectacle màgic, únic: «Jo em conforme en què siga la meitat que l´any passat», afirmava un bon aficionat el passat diumenge quan es confirmava la classificació de Puchol II.

Diumenge a la ´catedral´ de l´escala i corda es donaran cita els seguidors de Soro III i Puchol II, però, sobretot, a Pelayo anirà gent que ha sentit parlar d´estos dos 'cracs' de la pilota, que han sentit que l´any passat van fer una final memorable i que, segurament, siga la primera vegada que entren a un trinquet amb l´interés de conéixer en viu este esport i a estos dos mestres vinguts de Massamagrell i Vinalesa. Pelayo serà diumenge, a partir de les 11.30 hores, una festa.

Levante TV oferirà la final diumenge a les 16 hores.

Torrent, Vila-real i Genovés
El trinquet de Torrent celebra hui el tercer aniversari de la seua nova etapa i Vila-real continua el trofeu de joves. També esta vesprada al trinquet de Genovés continuen els quarts de final del campionat individual de raspall, Ian contra Pablo.

Puchol tria a Oltra de feridor i Soro començar des del dau

 Després de la presentació va vindre el moment de triar. Primer el material, els dos ho van tindre clar, dues pilotes d´Álvarez de Carcaixent. En la reballà per a triar feridor i camp va guanyar Puchol II. El de Vinalesa va triar feridor, Oltra i començarà al resto. Per tant, Soro III va triar camp, començarà al dau i tindrà a Pedrito com a feridor. L´any passat Soro va començar al resto.
 
En la presentació els dos van parlar de l´expectació creada: «Pràcticament des del mateix dia que va acabar la final de l´any passat la gent té ganes d´esta partida», comentaven els dos.
 
De la final de l´any passat asseguren que canviarien coses. Soro III ho té clar: «Intentaré no tirar-li tantes pilotes al rebot». Puchol també va aprendre de l´experiència: «Tinc clar que les partides no es guanyen fins a arribar a 60». Cal recordar que l´any passat el pilotari de Vinalesa va tindre un avantatge de 50 per 35.
 
Els dos veuen al rival en un gran moment. Soro de Puchol va dir: «Ha tingut dues partides molt dures i va saber reaccionar, això demostra la gran confiança que té i que està amb moltes ganes». Per la seua banda Puchol II, qui també va ´espiar´ a Soro en la semifinal, el veu «amb molta força. El veig molt bé».
 
També estan satisfets de la seu de la final, Pelayo: «Jo sempre he sigut defensor que les grans finals es juguen a Pelayo per tot el que significa i perquè com ha dit Puchol tabé és un escenari habitual i no és necessària una adaptació prèvia com al trinquet de Montcada».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine