Soro III i Puchol II lluitaran pel títol de campió Individual d’escala corda i, per tant, com és costum, el guanyador lluirà la faixa roja en totes les partides de la temporada com a sinònim de número u de la modalitat. Però, quants números u ha tingut la pilota sense títol individual? La resposta és fàcil, molts.

Els bons aficionats a este esport saben que la condició de número u no es guanya en una partida. Ser número u és cosa de tots els dies, de treballar cada dia, fins i tot, de patir cada vesprada per tots els trinquets de la Comunitat. En este sentit ningú pot negar que Soro III i Puchol II són els dos autèntics números u del moment. Dos reis indiscutibles que, sí, diumenge lluitaran per una corona, però sense posar en joc el seu inqüestionable regnat.

Repassant l’última temporada dels dos pilotaris es pot observar que han protagonitzat la gran majoria de grans finals, per no dir el fet de haver de jugar cada dia en inferioritat numèrica, parella contra trio.

Començant per l’actual campió, Soro III. Des de la victòria del mà a mà, entre altres, ha guanyat el trofeu de Mestres de Pelayo, va ser subcampió del Circuit Professional -antic Bancaixa-, campió del trofeu Primavera de Guadassar i campió de la Copa Diputació de Castelló.

Puchol des del subcampionat de l’any passat, entre altres, ha sigut campió del trofeu Dispe Atalaya, campió del trofeu Masymas al trinquet de Pedreguer, campió del trofeu de Massamagrell ‘Tío Pena i subcampió de la Copa Diputació de València i del trofeu Ciutat de Torrent. També ha guanyat grans trofeus en altres modalitats, com el trofeu Conrado Casanova d’Alfarp en la modalitat de galotxa o la Copa Diputació de frontó.

Fins i tot, Soro III i Puchol II tenen ‘títols’ en comú. Van fer equip per a guanyar un desafiament entre restos i mitgers.

Una trajectòria brillant, una temporada perfecta. Per esta raó el primer ‘quinze’ de la final de demà ha de ser de l’afició. En la presentació les muralles de la centenària ‘catedral’ han de tremolar en aplaudiments en reconeixement al gran any que han oferit diàriament estos dos mestres de l’escala i corda. Han fet gaudir al llarg dels últims 12 mesos i diumenge, a les 11:30 hores, és el moment perfecte per a agrair tantes vesprades de tornar a casa satisfets per la gran partida de pilota que s’ha vist. Diumenge, quan s’anuncien els noms de Soro III i Puchol II, Pelayo ha de ser el més paregut a un ‘terratrèmol’ final d’una mascletà. Un terratrèmol d’ovacions. Després, amb la pilota en joc ja serà el moment de ser ‘sorofan’ o ‘pucholfan’, però, per descomptat amb la cavallerositat que sempre impera al trinquet.

Estem a 24 hores de la cita més esperada de l’any i els dos finalistes ja vetlen armes. La corona està en joc, però en este regne hi ha lloc per als dos.