La fase eliminatòria del torneig a raspall del Trofeu Savipecho es va tancar ahir en el trinquet de Piles on Sergio, Tonet II i Raúl van superar a Moltó i Dorín per 25-10. El resultat, però, també atorga la classificació per a semifinals a la parella en condició de millor equip dels derrotats. La diferència ha sigut un quinze.

La formació encapçalada per Sergio va fonamentar la victòria al dau, on va ser bastant superior a la parella. Moltó va començar un poc gelat però a partir del segon joc ja va rendir al seu nivell, ben acompanyat per Dorín. Un altre factor determinant en el desenllaç va ser la superioritat numèrica de Sergio, Tonet II i Raúl, que van estar molt segurs durant tota la partida.

Els tres primers jocs van caure a la carrera del costat d’aquell que tenia la treta. Després, Sergio va disposar de sis val per a fer 15-5 però finalment va sumar Moltó al dau per a igualar a 10. A continuació, Sergio va ser decisiu traent i posteriorment va fer el joc del rest. Amb 20-10 el trio va tancar la partida però Moltó i Dorín van aconseguir la classificació en fer tres quinzes.

La primera semifinal es jugarà el dissabte de la setmana que ve a Pelayo i enfrontarà al millor equip de la ronda en curs contra el repescat, això és, Ian, Canari i Néstor contra Moltó i Dorín. La segona semifinal mesurarà al segon contra el tercer i es disputarà el diumenge 27 a Bellreguard: Pablo, Sanchis i Canari contra Sergio, Tonet II i Raúl.

Escala i corda

En la competició a escala i corda queden dues jornades per davant i la primera es completarà esta mateixa vesprada en el trinquet de Pedreguer on Puchol II i Santi s’enfrontaran a Giner, Javi i Héctor II.

El campió individual es manté en la senda triomfal des de la consecució del títol i encara no ha doblegat els genolls en cap aparició. Però hui tindrà una dura pedra de toc contra tres pilotaris que també estan eixint últimament a exhibició per partida. El gran moment de Javi ve de lluny i la seua pilotada hauria de ser el principal problema de la parella. Però molt hauran d’afinar el colp Puchol II i Santi per a amagar la pilota perquè Giner i Héctor II han demostrat estar pletòrics en cites recents de rellevància com el Trofeu de Benissa o el desafiament de Pelayo.

El trinquet de Massamagrell tancarà diumenge la ronda en curs del torneig. Serà a la vesprada (16.00 hores) i amb un altre cartell que convida a ser testic en primera persona: Soro III i Félix contra Miguel, Pere i Bueno.

En el torneig per dalt corda, l’únic equip que de moment té assegurada la presència en semifinals és el de Pere Roc II, Dani i Conillet que va superar a Genovés II, Jesús i Carlos pel resultat de 60-35.

Puig rep en audiència als números 1

Ximo Puig este matí en audiència a Puchol II i Moltó amb motiu de la consecució dels títols de campions dels individuals d’escala i corda i raspall. L’acte tindrà lloc en el Palau de la Generalitat.

Esta recepció als números 1 s’està convertint en tradicional, detall que és agraït pels distints estaments de la pilota, des d’on es demana major suport institucional per a un esport propi d’esta terra, que a més d’identitat també és cultura i salvaguarda de la llengua dels valencians.

Els dos pilotaris aniran al Palau de la Generalitat en companyia del president de la Federació, José Daniel Sanjuán, i lliuraran al President sengles samarretes signades de la competició que els ha situat en el més alt. Per a Puchol II ha sigut el primer títol del mà a mà i ha trencat l’hegemonia del totpoderós Soro III. Per la seua banda, Moltó ha aconseguit el segon entorxat consecutiu amb una superioritat aclaparadora.

La Diputació de València també ha anunciat que reconeixerà els mèrits dels dos jugadors. Este nou acte ha sigut programat el dilluns en la seu de la institució provincial i estarà presidit per la responsable de l’àrea d’Esports, Isabel García.