Són moments especials per a Puchol II i Moltó, campions individuals en les modalitats d’escala i corda i raspall. El seu dia a dia pràcticament no ha canviat i els dos, després d’una curta celebració del títol, ja estan competint al trofeu Savipecho. Però als dos números u de la pilota valenciana els venen els merescuts reconeixements institucionals. Són dies on la societat valenciana rendeix tribut a dos grans del nostre esport.

Ahir de matí el President de la Generalitat va rebre a Puchol II i Moltó al Palau. Ximo Puig va felicitar personalment a Puchol pel seu primer títol individual d’escala i corda i a Moltó pel seu segon títol individual en la modalitat de raspall. Junt als campions també estaven representants de Val Net, de la FPV, amb el president Daniel Sanjuan i els alcaldes de Vinalesa i Barxeta. A la reunió es va parlar, entre altres temes, del complicat moment econòmic de la pilota.

També als pobles dels dos, Vinalesa i Barxeta, l’admiració pels seus dos campions és màxima. Divendres a la vesprada a l’Ajuntament de Vinalesa, Puchol II va rebre un sentit homenatge per part del seu veïnat. L’alcalde del municipi, Julio Martínez, va anunciar, que proposarà al govern municipal que el carrer de pilota de Vinalesa porte el nom de Javier Puchol ‘Puchol II’. Un anunci que va ser rebut amb aplaudiments per tots els assistents. El campió individual va estar acompanyat per tots els seus ‘pucholfans’, familiars i autoritats. Puchol II va signar al llibre d’honor de l’ajuntament.

Hui a Mestalla

Els campions individuals d’escala i corda i raspall estaran presents hui al camp de Mestalla on el València CF els ha preparat més homenatges a la llotja vip del camp. Puchol II serà l’encarregat de fer la treta d’honor esta vesprada abans de començar el partit de lliga entre València i Granada. També dilluns, tant Puchol II com Moltó, seran rebuts a la Diputació de València per la diputada d’esports, Isabel García.

I tota esta admiració ve acompanyada per l’expectació que està provocant el pròxim desafiament entre els dos. Els primers entrenaments ja estan fets. El que sí que està clar és que hi haurà desafiament, a principis de desembre, quan finalitze el trofeu Savipecho, que serà al trinquet de Pelayo i a escala i corda. La resta de condicions encara s’han de parlar perquè asseguren que no serà una partida gens fàcil per a cap dels dos pilotaris.