El Trofeu Mancomunitat de la Costera - Canal arriba a la seua cita anual però amb canvis en el format. I és que l’edició que comença el dissabte es centrarà exclussivament en el raspall, la disciplina que ocupa l’activitat dels trinquets on transcorriran les partides, dues semifinals i la final.

Els aficionats no podran seguir les evolucions dels pilotaris del joc per dalt corda però sí que veuran en acció als millors exponents de la raspada. A més cal destacar la presència de primeres figures que són naturals de les localitats on està l’àmbit d’acció de la Mancomunitat, sobretot de Genovés.

Les dues semifinals es completaran en el trinquet de la Llosa de Ranes mentre que el títol es decidirà a Genovés, és a dir, els recintes de referència i amb més activitat professional de les dues comarques que a més es troben situats a tir de pedra un de l’altre.

La jornada inaugural del dissabte té com a principal reclam la presència dels finalistes del passat Individual. Al campió Moltó li toca jugar una altra vegada en parella, en esta ocasió amb Brisca d’Oliva, que últimament està ratllant a bon nivell. Sergio, per la seua banda, tindrà l’ajuda del veterà Alberto, que torna als cartells de prestigi, mentre que Miravalles ocuparà la punta. És un trio de forá darrere, seguretat al mig i rapidessa davant.

La segona semifinal es jugarà el dimarts vinent, festiu per ser el Dia de la Constitució. Per un costat formaran Ian, Tonet II i Raúl, un equip on la mitjana d’edat no supera els vint anys. Però en les tres línies hi ha tanta qualitat com joventut. Enfront estaran Punxa, Canari i Lorja, pilotaris de poderosa pegada. La final es disputarà el divendres dia 9.

Torneig de juvenils

La novetat d’enguany en el Trofeu Mancomunitat de la Costera - Canal és la disputa d’un segon torneig paralel en la categoria juvenil. Les partides es disputaran abans de les primeres figures. El dissabte, Caxu i Gabi s’enfrontaran a David i Borja. I després, el dimarts, Ximo i Guillem jugaran contra Momblanch i Ricardet.

Per altra banda, les finals del Trofeu Savipecho s'han presentat en el mateix escenari on es completaran les partides en el matí del diumenge vinent, el Nou Trinquet d’Oliva. En l’acte participaran els rests dels equips que opten als dos títols.

El diumenge, els encarregats d’obrir la sessió seran els pilotaris de la modalitat per dalt corda: Puchol II i Santi jugaran contra Pere Roc II, Dani i Conillet. A continuació, en la final a raspall, Pablo, Sanchis i Roberto s’enfrontaran a Ian, Canari i Néstor. El gran nivell que han oferit les quatre formacions permeten preveure una cloenda acord al prestigi del trofeu.