Lliga Professional

El número 1 s'estrena en la Lliga

Puchol II i el seu company Jesús s'enfronten a Guadassuar contra el trio de València

19.02.2017 | 12:47
Des que es va proclamar campió individual, Puchol II exerceix com un autèntic número u.

Puchol II és posseïdor del ceptre de número u de la modalitat d´escala i corda des del passat 30 d´octubre, quan es va proclamar campió individual. Minuts després de la gesta, en el mateix trinquet Pelayo, el de Vinalesa manifestava que ara li tocava demostrar que efectivament mereix eixa condició «perquè el número u ho ha de ser cada dia i en totes les competicions».

Fins a la data ha complit amb escreix. L´escaleter continua intractable i és el rival a batre en qualsevol cita en la qual participe. Ara li toca debutar en la més important per equips, la Lliga Professional, on representa al seu poble, Vinalesa. Hui s´estrena en el trinquet de Guadassuar.

Com era d´esperar donada la seua supremacia, Puchol II jugarà en parella. Però l´organització no l´ha situat junt amb una granera, ni de bon tros. Davant tindrà l´ajuda d´un dels mitgers més reputats, cas de Jesús. Per noms, és un dels equips que més han agradat en els sondejos realitzats entre aquells que més saben, els mateixos pilotaris.

El ben cert és que l´equip té de tot. Els dos jugadors són capaços de fer el quinze des de qualsevol posició, bé siga per la força bruta o amb delicadesa. Hi ha potència i qualitat a parts iguals. El problema, segons manifesta Jesús, vindrà amb les partides pesades, que és on es podria notar la inferioritat numèrica. «Quan jugues en parella contra trio, les partides que se´n van més enllà de les dues hores les tens mal de guanyar. A partir d´eixe moment el desgast es nota», diu el mitger.

En la contra, hui estarà el trio de València de Santi de Silla, Santi de Finestrat i Nacho, que també debuten en la competició. És dels equips que menys soroll ha generat en les primeres quinieles. Però de nou cal tirar de saviesa, en este cas d´altre referent, Soro III, que en la presentació del campionat assenyalava que «en totes les edicions es produeix la sorpresa amb un equip que en un principi no comptava massa».

Els pilotaris que representen al Cap i Casal tenen arguments per a confiar en ells. Santi, l´escaleter, és la seguretat personificada en un pilotari. Si els de davant remen, el de darrere els acompanyarà aportant seguretat i algun que altre quinze.

L´altre Santi, el mitger, està cridat a ser el líder. El seu moment de forma és espectacular. Carrega com el que més, ajusta el colp i sempre està davall de la pilota. Ara sí que és el Santi d´abans de la greu lesió en el braç.

La incògnita està en la punta i en veure com s´acobla Nacho a disparar prop de la corda. El de Beniparrell ha jugat infinitat de partides en eixa posició, però fa temps. Es tracta de tornar arrere, al moment en el qual volia fer-se un nom en la pilota. Mans en té i de sobra. Si està encertat, ´la faena és dels altres´.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine