El Museu Arqueològic d’Alacant, escenari habitual de la presentació de la XXXIII Lliga a Llargues i la XXV Lliga a Palma ‘Trofeu Diputació d’Alacant’, va comptar amb la presència del president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán i del Vicepresident de la FPV, Vicent David Molines per al citat esdeveniment.

La lliga, enguany compta amb 41 poblacions i un total de 71 equips. Gràcies a la Diputació d’Alacant, que mai ha deixat de banda el món de les ratlles, cada equip participant rep samarretes, calendaris, cartells, esparadraps i pilotes per a jugar durant els mesos de comptecició. Es tracta, sens dubte, d’una iniciativa pionera i modèlica la de la Diputació. Vicent Molines va manifestar que les xifres de participació han pujat notablement respecte dels últims anys, «i hi ha equips nous com el de Petrer, i altres clubs del que s’ha recuperat la seua participació, com és el cas d’Altea. A més València aporta 9 equips repartits entre 6 clubs, per la qual cosa també s’espera una competició molt disputada». Molines també va posar en valor el treball de tots els membres del comité de ratlles, i l’igual que el president. Sanjuan també va explicar que gràcies al projecte de màrqueting que té en marxa la Federació. S’ha creat un canal Youtube, i es pretén donar a conéixer en major mesura totes les modalitats de la Pilota Valenciana, i va anunciar que l’Europeu de jovens es jugarà, en juliol, a la província d’Alacant. Estigueren presents junt als seus jugadors, el regidor d’esports del Campello, el regidor d’esports de Polop, el regidor d’esports de Sella, el de Sant Vicent del Raspeig, la regidora d’esports i alcalde d’Agost. La propia competició s’enceta esta setmana i s’allargarà fins el segon cap de setmana de juliol.

Final de la Copa Generalitat

D’altra banda, la població alacantina de Poble Nou de Benitatxell acull este diumenge dia 19 de febrer la disputa de les finals de la Copa Generalitat, disputada enguany a la modalitat de perxa.

A partir de les 10 hores, les formacions juvenils de Benimagrell i Benidorm trencaran el gel amb la final de la seua categoria, mentre que acte seguit, aproximadament a les 11:30 hores, tindrà lloc la final de la categoria senior, en la que es veuran les cares els equips de Parcent i Benimagrell, reeditant d’aquesta manera la final de la Lliga de llargues 2016 que s’enduia aleshores l’equip de La Marina.

En aquesta ocasió, és ben diferent, ja que les alineacions no són les mateixes, el carrer tampoc i en esta ocasió la Copa és disputa a la modalitat de perxa. Molts factors diferenciadors que ens presenten una final de pronòstic incert. Meritori el que ha aconseguit el club de Benimagrell, capaç de col.locar un finalista en cada una de les categories, tenint la possibilitat així d’endur-se un doblet cap a Sant Joan.