A l’equip de Pedreguer de Marc, Pere i Héctor no li estan eixint bé les coses en la Lliga. En la classificació ocupen l’última posició i encara no han estrenat el seu caseller de punts. La situació és complicada, però no insalvable. Així ho pensen els seus components i d’esta manera ens ho trasllada el seu punter.

Héctor és del tipus de persones que sempre parla clar, a més amb trellat. El joc intel·ligent que ofereix en la pista és un reflex de la persona. Diu que no està preocupat, però sí frustrat i disgustat. «És la competició que més motiva, no tots poden participar en ella i quan arriba vols ser competitiu. A mi m’agrada eixir al trinquet a donar-ho tot però en estes partides no hem rendit com toca i els dos dies he tornat a casa calent», assenyala.

Amb tres partides més per davant de les cinc que ha de completar cada equip en la ronda en curs, el de Laguar considera que hi ha temps de sobra per a reaccionar. Però s’ha de millorar: «En el rendiment i la compenetració. És un problema del grup, començant des de darrere fins a mi. La millora ha de ser en tots els aspectes, tant en defensa com en atac», comenta.

Per a solucionar un problema primer s’ha de detectar. Els de Pedreguer tenen clar què és el que passa. Pensen que les circumstàncies marcaren l’inici i que posteriorment ha sigut el cap i no les mans el gran impediment per a donar la millor versió. «Un per un tenim equip per a donar faena a qui siga. No començarem bé perquè Marc venia d’estar sense jugar un temps i a més es va fer mal en Benidorm. Són coses que passen en l’esport. I a partir d’ací està afectant la pressió, les ganes de guanyar», afegeix.

Amb un títol aconseguit, moltes edicions disputades i altres en les quals es va quedar fora per decisió del Comité, Héctor té clar com s’ha d’afrontar la situació. «L’actitud ha de ser gaudir del campionat. Jugar la Lliga és un premi a la temporada anterior que has fet. Durant el temps de la competició jugues amb els millors i contra els millors. No cal demostrar res perquè, si t’han triat, és per alguna cosa. El que cal és gaudir amb una cita tan important», diu.

Este canvi d’actitud implica una modificació en el joc. De nou, el de Laguar tira d’experiència en les seues reflexions. «En la Lliga guanya qui la passa més vegades. Hem de jugar tranquils i treballar el quinze. No cal fer-ho ràpid i s'ha de donar prioritat a no concedir ajudes als rivals. Ací juguen els millors i les errades no forçades les pagues».

En el moment de mirar cap al futur, el seu semblant canvia. Héctor és optimista. «Estic convençut que la nostra situació canviarà a partir del diumenge. És un trinquet que ens va bé i juguem contra una parella, tot i que molt forta. Però està en les nostres mans. El que s’ha vist del nostre equip és una ombra del que podem ser i ja és hora de demostrar-ho. Confie plenament en els meus companys i sé que entre tots farem que les coses siguen distintes», apunta.

El diumenge i en el trinquet de Dénia, Marc, Pere i Héctor jugaran contra Puchol II i Jesús. Es tracta de l’altre equip que a hores d’ara seria eliminat. És una partida de necessitats, no definitiva, però quasi, principalment per al trio. Puchol II i Jesús tampoc començaren bé. Però en el seu cas, la reacció va arribar en la segona partida, a Borriana, on estigueren de deu. Abans, el dissabte, la Lliga visitarà els trinquets de Pelayo i Petrer.