Una vegada que el professorat va acabar amb la formació perquè el programa tinga continuïtat al llarg del curs, les sessions de Pilota a l´Escola han començat en diferents centres educatius de les províncies de Castelló i Alacant.

Fins al mes de maig es visitaran 385 centres, un 19% més que en la passada edició. Este augment implicarà que uns 15.000 alumnes s´introduïsquen en l´esport de la pilota de la mà de pilotaris professionals i tècnics federatius. Les jornades tindran lloc en 210 col·legis de la província de València, 115 en Alacant i 60 en Castelló.

El programa està impulsat per la Conselleria d´Educació, Investigació, Cultura i Esport i desenvolupat per la Federació. Segons explica el director general de l´Esport, Josep Miquel Moya, Pilota a l´Escola té com a objectius «fomentar l´esport en edat escolar, posar en valor la pilota com a part fonamental del nostre patrimoni cultural i fer que l´alumnat s´acoste al seu entorn més immediat i vertebrar el territori a través de la pilota».

El pressupost per a la present edició és de 115.000 euros. La Federació calcula que, des que es va iniciar el programa, al voltant de 80.000 alumnes s´han beneficiat d´ell.