Les semifinals de la Lliga Professional ja estan definides una vegada que ahir es disputaren les últimes partides de la fase regular. La decisiva va tindre lloc a Murla on Genovés II, Dani i Carlos van superar a Puchol II i Jesús per 60-55. Els encreuaments de la següent ronda s’han decidit per un sol joc.

En Murla, la partida va transcórrer d’acord al nivell dels contendents. En el trio dels ‘mestres’, Genovés II i Dani actuaren com a tals mentre que Carlos va ser molt resolutiu. A la parella li va costar entrar en joc però, quan es va agafar, va rendir a un nivell superlatiu.

El tram final no va ser apte per a cardíacs. Amb iguals a 55 el trinquet dempeus va correspondre a l’actuació dels dos bàndols amb una ovació. Genovés II i els seus ja estaven classificats perquè puntuar els valia. El joc definitiu era el que concretaria la classificació de Puchol II i Jesús o de Santi de Silla, Santi de Finestrat i Nacho. Per cert, el mitger del trio estava en el trinquet.

Puchol II i Jesús començaren dominant en eixe parcial. Feren 30-15 i quasi val. Però una pilota que ja es cantava quinze va tocar en un ferro i va tornar. Va ‘pintar’ a Genovés II, que al cap de poc tancava la partida i deixava fóra al número u.

També ahir, però en el trinquet de Massamagrell, els líders Soro III i Javi tornaren a véncer, esta vegada a Marc, Pere i Héctor, que és l’altre equip eliminat després d’esta garbella de la fase regular. La parella encara no coneix la derrota. I el trio s’acomiada quan començava a agafar nivell (60-45).

Encreuaments

Soro III i Javi han acabat líders destacats en la classificació amb 14 punts i tindran el privilegi de jugar les semifinals contra els quarts, Santi de Silla, Santi de Finestrat i Nacho, que han acumulat 7 punts. L’altra eliminatòria enfrontarà al segon contra el tercer, és a dir, a Pere Roc II, Félix i Monrabal contra Genovés II, Dani i Carlos. Els dos trios han passat igualats a 8 punts.

Cara i creu

Com és natural, la jornada d’ahir es va tancar amb l’evident satisfacció dels equips que havien aconseguit la classificació in extremis i la decepció dels eliminats.

Genovés II assegura tindre «l’alegria d’un debutant per arribar a les semifinals». L’escaleter reconeix que Pere Roc II, Félix i Monrabal són més que perillosos. «Però ens hem de fixar en nosaltres. Podem anar a més. Jo puc rendir millor i hem de jugar més com a equip», comenta. Santi de Finestrat assenyala que mirant la partida entre Genovés II i Puchol II «he passat més nervis que jugant una final». El mitger també considera que la seua formació pot anar a més. I no descarta la sorpresa. «Estem en el bon camí. I és cert que juguem contra el millor equip però som un trio contra una parella i en la partida en la qual ens enfrontarem hi va haver guerra».

Per a Puchol II l’eliminació ha sigut “una decepció. Em fa ràbia quedar-me fora per un joc però el cert és que hem pagat no haver aprofitat les oportunitats anteriors. Quan et deixes tot per al final poden passar estes coses”, comenta.