El director general d'Esport ha inaugurat oficialment el programa Pilota a l'Escola 2017 a Godelleta, en una cita que reuneix 130 xiquets i xiquetes i pilotaris i tècnics de la Federació Valenciana de Pilota.

Per a aquesta edició de 2017, la Conselleria ha ampliat el pressupost de 95.000 a 115.000 euros, un 21% més, cosa que ha incidit en l'augment dels centres escolars participants, que han passat dels 321 als 385 de la present edició, un increment del 19%.

El director general d'Esport, juntament amb el president de la Federació de Pilota Valenciana, van inaugurar ahir oficialment a Godelleta el programa Pilota a l'Escola 2017. Aquest programa de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, realitzat en col·laboració amb la Federació de Pilota Valenciana, recorre tota la geografia valenciana, des de Vinaròs fins a Orihuela, passant per la costa i per l'interior. Aquesta edició, que va començar al febrer i finalitzarà al mes de maig.

El director general de l'Esport, Josep Miquel Moya, s'ha mostrat molt satisfet del treball conjunt realitzat pels tècnics, jugadors i docents que participen en Pilota a l'Escola i ha explicat que «mitjançant Pilota a l'Escola volem posar en valor la pilota com a part fonamental del nostre patrimoni cultural, al mateix temps que fomentem l'esport en edat escolar».

Per la seua banda, el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, ha declarat que celebrar la inauguració en Godelleta era molt especial, «per la seua importància dins el món de la pilota. El jugador professional Raúl va estudiar ací. A més portem organitzant conjuntament aquest programa durant 11 anys amb la Conselleria ensenyant i donant a conèixer la pilota en poblacions que no la coneixen i per totes les comarques. Tots vosaltres sou molt afortunats ja què teniu trinquet, escola, club i jugadors».

La jornada ha consistit en unes sessions de pilota a càrrec dels tècnics i pilotaris participants, que han sigut Álvaro de Faura, Ricardet de Genovés, Fageca, Pigat II, Ana Belén Giner, Carles Cortés i Andrés Gascó. Els jugadors han fet diferents sessions, de galotxa i de raspall, amb els xiquets i les xiquets de 3r, 4rt i 5é de Primària del CEIP Enrique Tierno Galván de Godelleta. Amb ells també ha estat MAPI, la mascota de la Pilota Valenciana.

Pilota a l'Escola apropa el nostre esport més representatiu a les escoles valencianes i enguany en participaran 385, cosa que suposa un increment del 19% en la participació respecte a l'edició passada.

Per comarques, participaran aquest any en total 115 escoles d'Alacant, 60 de les comarques de Castelló i 210 de les comarques de València. A més, a l'edició de 2017, la Conselleria ha ampliat el pressupost de 95.000 a 115.000 euros, un 21% més.