Està fent-se esperar més del previst però la Lliga de Raspall - Diputació de València comença a prendre forma. La competició per equips més important de la modalitat ja coneix als participants i solament falta concretar el calendari perquè la pilota rode d´una manera imminent, probablement la setmana pròxima o la següent.

L´organització ha estimat oportú la configuració de set equips. La relació és la següent: Moltó i Brisca; Sergio, Tonet IV i Ricardet; Pablo, Sanchis i Raúl; Montaner, Canari i Dorín; Moncho, Coeter II i Néstor; Ian, Roberto i Lorja; Ricard, Josep i Miravalles.

Un dels aspectes més destacables és que sis dels vint participants s´estrenen en la competició. Al rest hi ha dues cares noves, les de Pablo i Montaner. La presència del pilotari de Barxeta estava cantada perquè en pocs mesos s´ha convertit en un fixe de les cites més rellevants. Quant a Montaner, pot ser que algú li puga sorprendre la seua convocatòria però el d´Almiserà, de solament dihuit anys, està responent més que bé en les partides dia a dia. Sembla una aposta segura.

La resta de debutants són els punters Ricardet, Raúl, Néstor i Lorja. Són la saba nova del raspall i, en major o menor mesura, també estan convertint-se en habituals dels cartells més importants. En pròximes edicions sembla segur que més d´un farà el pas al mig. Altra dada significativa és la tornada de Josep i Dorín, que no participaren en la passada edició. I respecte al campionat de l´any passat no repeteixen Moro, Punxa i Sidahmed.

L´únic que s´ha quedat fora per decisió tècnica és el pilotari de la Llosa de Ranes. El veteraníssim Moro s´ha retirat per voluntat pròpia de les competicions oficials i en l´actualitat se centra exclusivament en el dia a dia mentre que Punxa està lesionat. En este apartat d´absències també es pot incloure a Marrahí. El rest encara busca la seua millor versió però és un pilotari que sempre dóna espectacle.

Pel que fa als equips, un dels aspectes més cridaners és el ´càstig´ al que de nou ha sigut sotmés Moltó per ostentar la condició de número u. I per extensió a Brisca, els únics que jugaran en parella. En la passada edició hi havia tres trios i altres tantes parelles.

En el format de la competició, l´augment en el nombre d´equips implicarà que la fase regular se´n vaja a un mínim de vint-i-una partides. En les edicions anteriors van ser quinze. Després, les semifinals i la final es jugaren amb la fórmula del millor de tres partides.