Trofeu Falles femení

El colofó d'or a un torneig històric

Hui es decideix el títol del I Trofeu Falles femení de raspall del trinquet de Pelayo

18.03.2017 | 11:20
Mar de Bicorp és una de les pilotaris més destacades de la pilota femenina.

Hui conclou en el trinquet Pelayo el Trofeu Falles femení en la modalitat de raspall. És un esdeveniment històric perquè la Catedral mai havia albergat una competició d´este tipus, a més donant-li el tractament de les partides de professionals. Les aspirants al títol són Ana de Beniparrell, Mónica i Marta així com Mar, Myriam i Fanni. Els dos trios vénen de guanyar les semifinals del passat dijous pel mateix resultat de 25-15.

Els pronòstics estan oberts. Moltes de les opcions dels dos equips passaran per l´aportació de Mar i Ana i sobretot de la seua eficàcia en el traure i restant. Estes facetes del joc van decantar les partides prèvies. Però també les rematades de les seues companyes i les pilotes llançades a la galeria, qui hi hagué unes quantes. Van ser partides amb protagonistes destacades però el mèrit va correspondre a l´equip.

Els nervis també poden influir. En les semifinals aparegueren en alguns moments. És normal. Si hi ha vegades que els professionals acusen la pressió de jugar en un trinquet ple, com no li ha de passar a estes pilotaris, que en la majoria d´ocasions s´anuncien davant d´uns quants familiars i poc més?

Però això està canviant. El dijous, l´escala bullia; per plena i per l´entusiasme del respectable. I sí, molts eren altra vegada els seus incondicionals, principalment la família i els membres dels seus clubs de procedència. Però també hi havia no pocs habituals dels trinquets, que es van sorprendre pel bon fer de les xiques amb la pilota de vaqueta.

En el camí s´han quedat Ana de València, Victoria i Noelia a més d´Anabel, Amparo i Aída. Mereixen ser nomenades de nou perquè també han sigut partícips d´un torneig que va més enllà del merament esportiu. Les dotze han sigut les representants d´un col·lectiu i d´una reivindicació: que la pilota ha de ser un esport que no fa distinció en el sexe. Ni en la grada ni en la pista.

Professionals

La final femenina obrirà la sessió de Pelayo a les 16:30 hores. Però cal respectar la tradició i també es jugarà la ´partida del dissabte´. Serà a continuació, amb Marc, Nacho i Bueno contra Pablo de Sella, Raúl i Carlos. Del cartell original han caigut Francés, amb problemes d´angines, i Dani, que ha estimat oportú descansar per l´acumulació de partides. I és que el de Benavites jugarà el dilluns el Trofeu Magdalena de Castelló, on rebrà un homenatge per la seua trajectòria.

Tot i les variacions han quedat dos trios compensats que en teoria garanteixen l´espectacle. En la configuració cal destacar que el bon moment de Nacho en la Lliga li ha valgut per a passar al mig. I que Pablo torna a fer soroll després d´haver passat un calvari de lesions als últims temps.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine