Els participants de la XXIV Lliga de Raspall - Trofeu Diputació de València vetlen armes davant l´imminent començament de la competició per equips més important de la modalitat. La presentació tindrà lloc este matí en la institució provincial mentre que la jornada inaugural està programada demà en el trinquet de Genovés.

En la posada de llarg de hui en la Diputació de València es podran conèixer les impressions de bona part dels contendents. El rest campió de la passada edició, Ricard, les avança hui per als lectors d´este diari.

Ricard, Sanchis i Roberto hauran de defensar per separat el títol aconseguit en la passada edició. El rest volia repetir equip, però també li agraden els companys que li han tocat en sort, Josep i Miravalles. "Són pilotaris amb els quals jugue molt a gust. Ens podem acoblar bé, que és el que més importa en una lliga amb moltes partides. Pot ser que ningú destaque especialment sobre la resta dels pilotaris però això pot fer que realment siga un equip complet", explica.

Quant a la resta d´equips i posats a assenyalar a uns possibles favorits, el de Villanueva de Castellón apunta a la parella de Moltó i Brisca i al trio de Moncho, Coeter II i Néstor. "Pot ser que criden més l´atenció perquè tenen a números un com Moltó i Coeter II. Però veig a tots els equips prou igualats i compensats i en una competició llarga el més important és el bloc. Seran més efectius els que realment siguen equips que no els que depenguen de figures individuals", afegeix.

En la present edició jugaran set equips, un més que en la passada. El canvi pot tindre dues lectures: per una part, s´afavoreix l´entrada de joves que estan fent-ho molt bé des de fa mesos. De fet hi haurà sis debutants, cas de Pablo, Montaner, Ricardet, Raúl, Néstor i Lorja. També pot haver-hi qui pense que minva la qualitat de les formacions. I que en cas de lesions, algun conjunt podria quedar descompensat.

El campió, però, aposta per una participació nombrosa. "Veig bé que hi haja set equips. Fer solament sis no garanteix que hi haja igualtat, com s´ha comprovat en la Lliga d´escala i corda, on Marc, Pere i Héctor quedaren despenjats a primera hora. La Lliga és una competició especial i ha de ser llarga, amb moltes partides i molts equips".

El retard en l´inici obligarà disputar les vint-i-una partides de la fase regular en poc més d´un mes per així evitar que la competició s´allargue massa i trastoque la resta de la temporada professional. Ricard no creu que siga un problema per als participants. "No afectaria el rendiment dels equips perquè ningú té dues partides per setmana. El ritme de competició no serà determinant. El més important serà la regularitat", explica.

On no està d´acord el pilotari és en el fet que les semifinals es juguen a partida única i no al millor de tres, com era habitual. "No és just jugar-te la passada a la final a una carta després de sis partides de lliga. Caldria continuar primant la regularitat. Haguera preferit jugar les semifinals a tres partides i la final a una perquè té més màgia", assenyala.

Quant a les seues opcions de revalidar el títol, el pilotari és prudent. Però assegura estar en bon moment. "Esta part de la temporada és en la qual em trobe millor físicament. Sempre mirem arribar a la Lliga en un nivell òptim i pense que amb l´equip que m´ha tocat podem fer un bon campionat", diu.