PROFESSIONALS

L'última gran lliçó del mestre Dani

Dani de Benavites penja definitivament els guants esta vesprada al trinquet de Vila-real

21.04.2017 | 14:12
Dani, jugant una de les seues últimes partides a la Lliga Professional d´escala i corda.

El passat dimarts al trinquet de Massamagrell van ser testimonis d´una conversa entre un jove pilotari i un aficionat de tota la vida: «Jugar amb Dani era aprendre cada dia. Un pilotari amb estil, elegant, sempre baix de la pilota. Com a jugador és un fenomen, però com a company crec que és encara millor. Mai l´he vist una mala mirada o un mal gest quan un company erra una pilota, tot el contrari. Sempre ha sigut molt respectuós, sobretot, amb els pilotaris joves. Recorde les meues primeres partides, estava molt nerviós de jugar amb les primeres figures, però quan veia que estava anunciat en l´equip de Dani anava al trinquet un poc més tranquil perquè sabia que Dani anava a facilitar-me la vesprada». Sens dubte és una gran definició per al mitger que després de més de dues dècades marcant una època li ha arribat el dia de dir adéu a la pilota professional. Dani de Benavites penja esta vesprada els guants al trinquet de Vila-real.

Serà una gran festa, amb moments carregats d´emoció. No vol faltar ningú. La ´trinquetà´ està més que assegurada. La vesprada està organitzada com un homenatge, per a donar-li a Dani les ´gràcies´ per tots estos anys, però també és una vesprada de competició, perquè el mateix Dani vol acomiadar-se competint.

Per a esta cita especial Dani ha volgut rodejar-se d´amics, si bé, com ell va dir: «Són tots els que estan, però no estan tots els que són». I és que seria impossible reunir en dues partides a la gran quantitat d´amics que Dani ha acumulat en tots estos anys.

La vesprada a Vila-real comença a les 17 hores amb una partida que ha reunit als mestres del mestre. S´anuncien de roig Paco Cabanes ´El Genovés´, Tato i Ribera per a jugar davant el trio blau de Mezquita, Sarasol II i Solaz. Pilotaris que han coincidit moltes vesprades amb Dani i que, sens dubte, han marcat la brillant trajectòria del mitger.

A continuació, vestit de blanc i lluint la faixa roja de campió i llegenda de la pilota botarà al trinquet el gran protagonista de la vesprada, Dani de Benavites. En esta última partida com a professional, el mitger estarà acompanyat per Genovés II i per Álvaro en la punta. A l´altre costat de la corda, vestits de blau, tindran a Pablo de Borriol, Jesús i Héctor, que no tindran compassió de l´homenatjat, perquè el mateix Dani ho vol així. El mestre vol acomiadar-se com sempre ho ha fet, lluitant cada pilota, treballant-se el quinze i guanyant si s´ho mereix.

Hui toca acomiadar-se jugant. Per a rebre únicament honors hi haurà altre moment perquè el trinquet de Pelayo li reserva altra gran vesprada. La ´catedral´ també ha d´acomiadar a un pilotari que entra en la història gran d´este esport. Serà al mes de juny, però Dani ja no vestirà de blanc.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine