XII trofeu Universitat de València

Final amb esperit humanista

Pelayo és seu demà de la final del XII trofeu Universitat de València

19.05.2017 | 12:10
L´escultura de Lluís Vives va ser testimoni de la presentació de la final del trofeu Universitat de València.

A la Nao, a peus de l´escultura de l'humanista Lluís Vives quedava oficialment presentada la final del XII trofeu Universitat de Valènciaescala i corda. Demà dissabte, al trinquet de Pelayo la parella formada per Puchol II i Nacho es juga el títol davant el trio de Marc, Javi i Héctor II.

Una final que perfectament podria estar confeccionada en quasevol dels escrits del mateix Vives o Erasmo de Rotterdam. Ells, i la resta de humanistes, buscaven l´essència del saber en les matèries que es consideraven fonamentals en la vida. Doncs bé, demà a Pelayo, és vesprada per aprendre. Els cinc protagonistes reuneixen en les seues mans totes les arts i matèries de la pilota valenciana. La ´càtedra´ de tota la vida ho sap i no deixa d´ensenyar-se amb les lliçons dels cavallers de blanc: ´Qui més sap, no sap res´, s´ha dit sempre entre les muralles del trinquet. Això és humanisme pur, sempre obert a continuar aprenent i sempre sent prudents, respectuosos i cautes.

Afirmen els seus ´Diàlegs´ que Lluís Vives, com a bon valencià, ja parlava de la pilota i la comparava amb la manera de jugar a França. De tot açò es va parlar ahir a la presentació de la final i, per això, la fotografia amb Lluís Vives com a testimoni. El vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, va explicar el perquè: «Lluís Vives, que va ser alumne de la Universitat, és molt important per a nosaltres per la projecció internacional de la seua obra i la seua capacitat d'exportar València al món. A més era un gran coneixedor de la pilota, com va deixar reflectit en Diàlegs. Per açò ens agrada situar-nos davall el seu auspici i ´benedicció´. Segur que li cridaria l'atenció que la Universitat siga un espai en el qual es practica i ensenya pilota», va comentar.

També va intervenir José Campos, director del Servei d´Educació Física i Esports de la UV, qui va assenyalar el torneig com «l'esdeveniment més important dels quals fem relacionats amb la pilota».

Els finalistes del trofeu Universitat també van ser preguntats per com es presentava la partida de demà. Els cinc van ser completament humanistes, respectuosos amb el rival, oberts a l´incertesa que dóna el desconeixement del futur i entusiasmats per ser ells els que oferisquen l´essència del saber. Marc, a més, per segon any consecutiu. És l´actual campió.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine