Puchol II i Héctor es van proclamar campions del trofeu de Falles després de superar per 60 a 35 a Pere Roc II i Santi de Finestrat ahir al trinquet de Pelayo.

Molt superior va ser la parella vestida de roig. Puchol II i Héctor van estar més inspirats que els blaus, molt irregulars al llarg de tota la partida, sobretot, Santi qui ahir no va ser el mitger decisiu d´altres vesprades.

Així la partida va ser prou gelada. Els blaus van començar fent el seu primer joc al dau, però seguidament Puchol i Héctor van posar la directa. Cinc jocs guanyats de manera consecutiva que trencaven per complet la final. Amb un 40 per 25 ja estava tot sentenciat.

Puchol va ser el de sempre, ràpid de cames i amb un gran repertori de recursos tècnics. Héctor, el seu mitger, va estar esplèndid, sempre jugant la pilota amb criteri. Així les coses, els blaus poc més podien fer.

Una victòria que també els va servir a Puchol II i a Héctor per a llevar-se l´espineta clavada per l´eliminació prematura dels seus equips en la Lliga. Amb el definitiu 60 per 35 Pelayo tancava la setmana gran de falles. Els aficionats esperaven més de la final, però així i tot, després de cinc dies intensos l´organització tancava amb satisfacció la Fira. La Fira de falles del 2017 ja és història. Ara toca pensar ja en la Fira del 2018.

Torna la Lliga

Ara toca recuperar la normalitat als trinquets. Sense anar més lluny hui s´anuncien partides atractives als trinquets de Llíria i, sobretot, Castelló de la Plana. Atenció també a la partida de demà al trinquet de Massamagrell. Puchol II i Pere contra Soro III i Javi. I, per descomptat, les semifinals de la lliga professional d´escala i corda prenen ara tot el protagonisme.

Coneguts els quatre equips que lluitaran per entrar en la final sols falta conèixer el sorteig dels trinquets on es jugaran les semifinals al millor de tres partides. Comencen dissabte al trinquet de Pelayo i diumenge al trinquet de Guadassuar. També és imminent l´inici de la lliga professional de raspall. En les pròximes hores quedarà oficialment configurat el calendari.