El Centre del Carme de València es va quedar menut en la inauguració de l’exposició ‘JOC’, que va tindre lloc en la nit del divendres. Destacades personalitats de la política, la cultura, l’esport i els negocis presenciaren la posada llarg. L’obra es podrà visitar de manera gratuïta fins al 3 de setembre.

El treball és sobretot impactant, per les imatges que solament estan a l’abast d’un ull privilegiat com el del fotògraf Txema Rodríguez i per les composicions de Vinz, artista valencià especialment reconegut en l’art urbà. També resulta transgressor i, naturalment, distint de l’habitual. Ningú que contemple l’exposició es quedarà indiferent.

Segons els autors l’obra no és tant un documental sobre la pilota sinó més un reconeixement, des d’un punt de vista artístic, als valors d’un esport que és patrimoni dels valencians. També pretenen obrir la pilota al món, a la societat, de manera que tots els col·lectius es puguen sentir representants.

La mostra, que ompli les instàncies i parets de la Sala Ferreres, està configurada com si fóra una faula, sent el mític Paco Cabanes ‘El Genovés’ la principal deïtat d’este particular Olimp. En la inauguració, la gent va fer cua per a fotografiar-se amb ell davant d’una imatge gegant seua que presideix la nau central de la sala.

En el recorregut, l’escenografia va variant per capítols, per distints moments com la preparació d’una partida, la victòria, la derrota el camp de batalla o inclús els treballs als quals s’han de dedicar els pilotaris, perquè la gran majoria no poden viure solament de la pilota.