Durant tres dies, Tavernes Blanques serà el punt de trobada dels joves valors més destacats de la pilota a mà continental. I és que la localitat de l’Horta Nord acollirà entre el 25 i 28 de juliol la tercera edició de l’Eurojove de seleccions inferiors. El campionat es presentarà el divendres en el consistori d’este mateix municipi.

A més de la selecció valenciana, que representa a Espanya, també participaran França, Itàlia, Bèlgica, Holanda i Portugal. Es jugarà en les categories sub-19, sub-17 i sub-15 i totes les delegacions arriben amb equips masculins i femenins.

La modalitat denominada one wall serà la comuna a totes les categories. Les disciplines de llargues i joc internacional, les clàssiques de les competicions internacionals, estan reservades per als pilotaris masculins en edat sub-19. Les xiques d’esta mateixa categoria també tindran la seua pròpia competició, en este cas l’autòctona del raspall.

Palmarés

Si amb la selecció absoluta, principalment composta per pilotaris professionals, els valencians podem presumir de ser una potència mundial, les inferiors no es queden curtes. La primera edició de l’Eurojove es va disputar l’any 2013 a Bèlgica on la selecció valenciana va aconseguir medalla en totes les disciplines i categories en les que va participar. Dues van ser d’or, quatre de plata i una de bronze. En 2015, esta vegada a Itàlia, el resultat va ser inclús millor amb quatre ors i tres medalles de plata.

La selecció absoluta també té cita internacional enguany, concretament el IX Mundial que es disputarà en novembre a Colòmbia.