Se li ha fet molt llarg i pesat. Inclús ha tingut moments de dubte en els quals li ha passat pel cap tirar la tovallola. Però va decidir continuar pel seu fill, nascut fa uns mesos. I en agraïment a Amanda, la seua dona, i a la família, que sempre li ha animat a tornar. I tornarà.

Fageca va realitzar ahir a Guadassuar l’entrenament quasi definitiu, que va ser totalment satisfactori. Li van acompanyar Santi de Silla, Raúl i Miguel, que també prepara la seua reaparició. Ara falta l’examen final, el dilluns a Massamagrell amb Soro III en la contra.

El jugador era ahir la viva imatge de la felicitat, tot i que amb prudència. «Encara no vull il·lusionar-me perquè han sigut molts desenganys. Però si el dilluns va tot com fins ara voldria reaparèixer una setmana o quinze dies després», explica.

Darrere queden quasi dos anys d’absència en els trinquets. En gener de l’any passat va passar per primera vegada pel quiròfan després d’uns mesos intentant recuperar-se de la lesió en el muscle que va donar els primers símptomes en agost del 2015 i que en octubre del mateix any li va obligar a parar.

En juliol del 2016 va reaparèixer. Va cometre un error que ell mateix reconeix. Va ser una tornada precipitada que va durar una sola partida. En setembre era intervingut altra vegada... i fins ara.

La lesió li va deixar sense fitxa quan va acabar el contracte i sense el suport econòmic que implica. Ha tirat endavant amb el sou de monitor del Cespiva i les col·laboracions amb la Federació. I si bé ha tingut l’ajuda de Val Net, a través del preparador Antonio Astorgano, i de Genovés II en la fisioteràpia, «i els done a tots les gràcies de cor», diu, s’ha hagut de pagar bona part del tractament. «Pense sincerament que altres s’ho hagueren deixat».

Han sigut molts dies de carretera, classes amb els xavals, fent de jutge en partides i hores d’entrenaments. Un ritme frenètic. Però ha valgut la pena. «Ara és una altra situació. Estic content. Es tracta de tornar, aguantar el ritme que tenen els jugadors, que és altíssim, i guanyar-me el lloc. Torne a sentir-me pilotari i això ja és molt», conclou.