Sergio i Roberto necessitaven ahir a Guadassuar la victòria per a continuar vius en la Copa Diputació de València en la modalitat de raspall i l’aconseguiren, a més amb el ple de punts, contra els debutants Guadi i Tonet IV, que cediren pel tanteig de 25-10.

Els tres jocs de diferència no fan justícia a l’equilibri amb el qual va transcórrer la confrontació, que va ser més guerrera que espectacular, si bé es donaren un bon nombre d’intercanvis de mèrit.

Sergio va ser el gran protagonista, per segur, regular, eficaç i decisiu en moments puntuals. En el mateix bàndol, a Roberto li va costar entrar en partida, principalment per a sumar. El d’Alzira no trobava la postura còmoda per a rematar amb precisió. Però quan es va agafar el seu equip ho va notar i molt.

La parella derrotada va deixar una bona imatge en l’estrena. Amb un poc més d’encert podria haver optat al triomf o, almenys, a aconseguir un punt. Però perdonar es paga. El fet de no concretar quan van poder els va passar factura.

Guadi, que ha entrat en l’equip pel lesionat Montaner, va demostrar que està al nivell que requereix la competició. Tonet IV ja fa temps que s’ha consolidat entre els mitgers més destacats. Però s’han d’acoblar un poc millor. En algunes pilotes dividides no hi va haver compenetració i triaren l’opció menys adequada.

Els compassos inicials van ser de clar domini de Guadi i Tonet IV, que al poc ja gaudien de dos jocs d’avantatge (10-0). I en el tercer joc més d’un va pensar que la partida s’acabaria a la carrera després del val-net favorable a esta mateixa parella. Va ser aleshores quan Sergio va començar a convertir-se en el nom propi de la vesprada. I al poc, Roberto es va contagiar del bon fer del seu rest. I els blaus acabaren sumant eixe parcial i el següent, en el qual també hi hagué un val roig (10-10).

La partida no tenia amo i els quinzes queien per inspiració o per ocasions no aprofitades dels altres. El cas és que Sergio i Roberto es posaren per davant, ara amb el mitger com a gran valedor per les seues rematades. I va arribar el millor parcial, que va acaparar quasi la meitat del temps de la partida. Sergio i Roberto sumaren en el cinquè val. Guadi i Tonet IV tingueren tres (10-20).

Esta llosa ja va ser massa pesada d’alçar per a Guadi i Tonet IV, que a continuació signaren la derrota, ara sí amb manifesta superioritat de Sergio i Roberto.

Amb esta victòria Sergio i Roberto igualen a 3 punts en la classificació del Grup B amb Moltó i Dorín i amb Ricard i Brisca. Guadi i Tonet IV es situen cuers sense cap punt. Però encara no han arribat les urgències perquè tenen dues partides més davant.