Francés, l'ascens d'un superclasse

El pilotari de Petrer juga dimarts la final del trofeu ´Tio Pena´ de Massamagrell

30.07.2017 | 12:40
Francés, en la primera semifinal del trofeu de Massamagrell.

«És un superclasse», afirma un bon aficionat a les portes del trinquet de Torrent abans de la final del seu trofeu. Al temps, altre li respon: «El passat divendres va guanyar la partida ell». I un tercer confirma: «A Guadassuar va fer un recital, però en la semifinal de Massamagrell també va fer una meravella de partida». Tots ells estan parlant de Francés, el jove de Petrer que està causant admiració allà on s´anuncia. Ahir ho va fer al trinquet de Llíria i dimarts serà u dels grans protagonistes en la gran final del trofeu ´Tío Pena´ de Massamagrell.

Als seus 19 anys està alçant l´admiració de la ´càtedra´. Ho fa no tant pels resultats positius que està tenint en les últimes setmanes, més bé, les bones crítiques li arriben per la seua manera de jugar, amb qualitat, amb estil i jugant sempre amb trellat i elegància. «Figures hi ha moltes, però pilotaris com ell ixen pocs», continuen afirmant a les portes del trinquet de Torrent.

De moment, Francés viu a l´ombra dels actuals números u com Puchol II, Soro III o Pere Roc II, però finals com la que jugarà este dimarts a Massamagrell fan pujar el seu carisma i estima entre els aficionats.

La seua joventut i el seu caràcter li fan ser un poc tímid, almenys, eixa és la imatge de cara al públic. De fet en eixa conversa entre la ´càtedra´ a les portes del trinquet de Torrent tots coincidien en afirmar que a Francés també li falta un poc de caràcter per a creure que és més figura d´allò que ell mateix pensa: «Encara té molt de respecte a les actuals figures. Quan ell comprove que li pot guanyar a qualsevol estic segur que tenim figura per a molts anys», afirmaven.

Dimarts els aficionats tenen altra oportunitat per a veure en acció a Francés. El jove de Petrer juga la final del trofeu de Massamagrell. Ho farà jugant en trio amb Salva i Carlos i enfront de la parella de Pere Roc II i Félix.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine