TRINQUETS

Una regularització que fa perillar els trinquets

Els trinqueters demanen una reunió amb Conselleria i Federació per aclarir la possible nova regularització de les travesses

30.07.2017 | 12:40
Una regularització que fa perillar els trinquets

Volen mantenir l´anonimat, però afirmen que fer pagar 100 euros per partida a cada trinquet per a regularitzar les travesses és una «barbaritat i demostra que qui ha plantejat esta mesura, i qui la secunda, desconeix per complet quina és la realitat del dia a dia dels trinquets».

Este és el sentir general dels trinqueters davant la possible nova llei que regularitzarà el sistema de travesses: «Estem a favor de millorar qualsevol aspecte, però no entenem per què no s´han parat a parlar amb nosaltres. Hem de reunir-se i parlar. Pagar eixa quantitat és hui en dia impossible, no hi ha tant de marge perquè les travesses són, en l´actualitat, una cosa testimonial. Coneguérem la notícia per la premsa i no sabem res més. Esperem que algú ens explique que hi ha realment i com afecta els trinquets eixa nova llei del joc».

Preguntats si eixe tribut posaria en perill l´existència de moltes de les actuals instal·lacions afirmen: «Pagar 100 euros per partida és impossible. Llevant de tres o quatre vesprades a l´any no arribem a aixes xifres en cap partida. Si obliguen a pagar 100 euros en totes les partides de l´any, és quasi segur que molts trinquets tanquen les seues portes. Mantenir un trinquet no és cap negoci, de fet als trinqueters ens costa molts diners de la nostra butxaca, i molt de treball, mantenir els trinquets oberts. Si continuem, és perquè és la nostra vida, portem tota la vida dins d´un trinquet i volem que la pilota no desaparega. Si les autoritats no faciliten les coses, per descomptat, molts dels trinquets patiran per a continuar oberts, però la pilota ha demostrat que és una supervivent. Hi ha trinquets que són centenaris. Hem vist pasar moltes èpoques i la pilota continua viva».

Els trinqueters demanen una reunió urgent on estén representades totes les parts implicades, trinqueters, Conselleria d´Hisenda, Conselleria d´Esport i la Federació de Pilota Valenciana. Una reunió que pot produir-se esta mateixa setmana. Està parlant-se del pròxim dimarts en la seu de la Federació, però encara està per concretar: «Diuen que la Federació està d´acord amb esta noma normativa. Volem que des de la Federació ens expliquen que han vist de positiu en esta mesura i, sobretot, perquè no havien dit res si realment ho sabien».

Els trinqueters volen reunir-se, parlar i demanen unió i consens: «perquè és una normativa que ens afecta a tots per igual. No podem fer la ´guerra´ cadascú pel seu costat. Estem parlant de bé comú i, sobretot, del bé de la pilota».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine