Figures d'ahir i hui en l'aniversari

Matinal de luxe a Benissa per a commemorar els 60 anys del trinquet

12.10.2017 | 10:46
Figures d'ahir i hui en l'aniversari

El 20 d´octubre de 1957 el trinquet de Benissa va ser inaugurat oficialment. Hui, aprofitant que el dia és festiu, es commemorarà tan assenyalada data.

Primer serà moment per al record. Vicent Llopis ´Mariano´, constructor del recinte, farà la ferida d´honor. Amb ell eixirà un dels protagonistes de la partida inaugural, El Rovellet. En aquella ocasió va formar amb Rodríguez per a enfrontar-se a Juliet, Ruíz i Gómez. Amb ells eixirà el gran mite de la pilota, El Genovés, també molt vinculat al trinquet de Benissa. De la mà de l´enyorat Canana, el seu descobridor, allí va polir el seu estil quan encara era un xiquet.

A continuació, al voltant de les 11:30 hores, es jugarà una partida de professionals. El cartell està copat per primeres figures de la Marina: Giner, Pere i Héctor contra Francés, Félix i Tomàs II.

La celebració de l´aniversari és el colofó a una sèrie d´iniciatives que s´estan portant a terme des de fa mesos. I el que és més important, el trinquet s´ha afegit a l´oferta setmanal professional, almenys fins que acabe l´any. El seu dia, clar, és el diumenge, rememorant així aquella frase que dia: «El diumenge, a Benissa, pilota i missa».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine