La parella de Vinalesa, Puchol II i Monrabal s’han proclamat campions de la Copa Diputació de València després de superar, al trinquet de Llíria, a la parella de Montserrat, Marc i Pere, per l'ajustat resultat de 60 per 55. Una final per a la història, carregada de bon joc, lluita, emoció i alternatives al marcador.

El primer joc va ser una mostra clara d’allò que esperava al trinquet de Llíria. Un joc disputat, llarg i els dos equips amb ‘val’ per a tancar. Va ser Puchol II, amb un rebot perfecte des del rest, qui inaugurava el marcador. També els dos jocs següents. Els rojos estaven 30 per 15. Puchol II i Monrabal havien començat més centrats que els blaus, un poc tensos per la pressió de la final.

Marc i Pere aconseguien sumar el seu primer joc trencant el dau a Puchol. Ho van fer de manera clara, amb joc net. Havien despertat.

La reacció blava va vindre i la final es va igualar a 30. Marc i Pere estaven inspirats. Des del dau aconseguien avançar als rojos, 30-35.

Puchol II i Monrabal no donaven crèdit, però la sort, des de la ‘pedra’, els va vindre per a tornar a igualar la final a 35. L’afició començava a gaudir de valent. Tot anava a decidir-se en una intensa batalla. La mínima errada, qualsevol precipitació podia ser definitiva. La tensió era màxima, eren moments on la experiència més gran dels rojos en finals semblava que anava ser clau. Puchol II i Monrabal situaven el marcador amb un 50 per 40 a favor seu.

No estaven morts els blaus. Marc i Pere estaven oferint resistència i tornaven a tindre premi al seu esforç. La final tornava a igualar-se a 50. La Copa Diputació de València d’escala i corda anava a decidir-se en un final d’infart. Qualsevol cosa podia passar ja a Llíria.

Els quatre finalistes estaven buidant-se, deixant-se la pell a cada quinze. Tots per igual eren protagonistes. La final quedava igualada a 55.

L’últim joc va ser una mostra més d’allò que va ocórrer en les dues hores que va durar la final. Un Val-15 roig tornava a ser enganyós. Els blaus aconseguien fer ‘a dos’ i van tindre fins a tres pilotes de ‘val’ per acabar. L’intercanvi de colps era frenètic. Al remat la pilota va voler que els campions d’esta edició foren els representants de Vinalesa, Puchol II i Monrabal. Dos campions, però quatre herois ahir a Llíria.

«Una gran partida, molt disputada i molt vistosa per a l’afició. Molt content pel resultat i per este segon títol», afirmava Puchol II.