Envoltat entre seguidors que li volien donar l’enhorabona, Ian transmetia felicitat per tots els costats. Amb 20 anys s’havia proclamat campió individual de raspall després de derrotar a l’actual campió, Moltó, pel resultat de 25 per 15. El jove pilotari de Senyera acabava de guanyar el seu primer títol del mà a mà: «Estic molt content» repetia. Felicitat que volia compartir amb tots, sense deixar-se a ningú: «S’ho dedique a tots els que m’han ajudat a estar ací, a la meua família, a la meua nóvia, al meu iaio, al meu preparador, als aficionats. Gràcies a tots».

Havia sigut una victòria heroica. El trinquet de la Llosa de Ranes havia viscut una magnífica final.

Un trinquet que va penjar el cartell de ‘tot venut’. L’afició ja sabia que anaven a gaudir de valent amb l’enfrontament entre Moltó i Ian. Així va ser des del primer quinze.

La partida va ser ‘dauera’. Moltó, des de la treta, ja va veure des del primer joc que la lluita per defensar el títol anava a ser complicada. Ian ho restava tot, però des del dau el pilotari de Senyera encara ho va fer millor. El segon joc de la final, el primer de Ian al traure, va ser joc net.

La partida va arribar a iguals a 15, amb la tensió pròpia de saber mantenir el joc del dau, sabent que el mínim seria aprofitat pel rival.

Estaven jugant els dos a un alt nivell, però amb iguals a 15 va vindre el joc clau i decisiu de la final. Ian des del rest li trencava el dau a Moltó, 15 per 20 i Ian passava al dau: «És en eixe moment quan més nerviós estava. Guanye el joc des del rest i de camí al dau estava pensant el que havia aconseguit. Quasi no m’ho podia creure, però li acabava de trencar el dau a Molto», afirmava.

L’últim joc va ser d’infart. Moltó estava ferit, però resistia. De fet va fer dos quinzes seguits ‘marca de la casa’ des del rest. Volia igualar a 20, però ahir es va trobar a un Ian perfecte mentalment i físicament, amb un joc valent i atrevit. Ian capgirava el joc i aconseguia guanyar.

Ian ja era campió, el nou rei, el número u del raspall. Alçava el fris grec i Moltó li donava el relleu fent-li lliurament de la seua samarreta roja. Un gran detall. Ian i Moltó tornaran a creuar-se.